Declaratia 600 ar putea fi eliminata

Declaratia 600 ar putea fi eliminata

Declaratia 600, cea care a facut valva in ultimele zile, ar putea fi eliminata! Pana cand Ministerul Finatelor Publice va lua o decizie clara cu privire la acest formular atat de contestat, ANAF anunta ca termenul de depunere va fi amanat pana la data de 1 martie. Initial, termenul fusese stabilit pentru 31 ianuarie.

Termenul de depunere a declaratiei 600:

- initial, termenul era fixat pentru 31 ianuarie 2018. S-a revenit asupra deciziei din cauza neclaritatii acestei declaratii, iar termenul a fost mutat pe 1 martie. Obligate sa depuna declaratia sunt persoanele care, in 2017, au obtinut venituri din activitati independente, chirii, drepturi de autor, din agricultura, echivalente cu cel putin 12 salarii minime pe an, indiferent daca au obtinut si venituri de natura salariala. Oficial, in aceasta situatie se afla 210 000 contribuabili.

Daca declaratia 600 nu este eliminata, primul termen de plata stabilit de ANAF este 25 martie. In aceasta situatie, contribuabilii ar trebui sa isi achite contributiile inainte sa le declare.

Declaratia 600, eliminata sau modificata?

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Formularul 200 este o declaratie obligatoriu de completat de toti contribuabilii din Romania care au realizat venituri...
Ministerul Finantelor Publice a lansat un nou serviu numit "Spatiu privat virtual". Aceasta aplicatie online ii ajuta...
Circa 600.000 persoane fizice sunt obligate sa depuna la ANAF pana pe 26 mai 2014 declaratia 200...