Cum sa redactezi o petitie

Cum sa redactezi o petitie

O petitie reprezinta modalitatea de a strange adeziunile si semnaturile unui public larg cu scopul de a rezolva o problema de natura sociala, economica, educationala etc. Petitia va fi, apoi, inaintata institutiei care poate solutiona problema respectiva.

 E lesne de inteles ca nu are rost sa initiezi o petitie in raport cu un fenomen extrem de subiectiv, care te deranjeaza doar pe tine sau un grup foarte restrans.  Pentru ca petitia ta sa aiba impact si o posibila rezolvare, problema(situatia) trebuie sa fie de interes mai larg, adica sa reprezinte o anumita comunitate, institutie, societate, etc.

Totusi, e bine de stiut si de retinut faptul ca petitia nu este un document oficial, asa ca autoritatile nu au obligativitatea de a raspunde unei astfel de provocari. Rolul unei petitii este mai degraba unul moral, de mediatizare, de presiune.

Prin intermediul unui astfel de document, atragi atentia ca multi oameni vor sa aleaga directia respectiva, solutionarea in cauza.

Dar haideti sa vedem cum construim o petitie.

1. Introducerea va cuprinde numele destinatarului petitie. Pentru asta vom identifica, initial, ce autoritate este responsabila cu domeniul la care facem referire.

2. Cuprinsul petitiei trebuie sa includa o descriere a problemei precum si cerintele prin intermdiul carora avem convingerea ca se poate rezolva problema pe care am identificat-o. Petitia trebuie sa fie formulata scurt, nu mai mult de o jumatate de pagina.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Noul Cod Rutier a intrat in vigoare. Neatentia, indisciplina si alcoolul sunt pedepsite drastic conform noilor modificari....
Scoala de soferi este obligatorie, daca doresti sa conduci automobile pe strazile Romaniei. Inainte de toate, e...
Sistemul de pensii din Romania era structurat, pana acum, pe 3 piloni: pilonul I - sistemul public...