Guvernul introduce un nou contract de munca - TELEMUNCA. Ce este si pe cine avantajeaza

Guvernul introduce un nou contract de munca - TELEMUNCA. Ce este si pe cine avantajeaza

Teleworking sau, mai pe intelesul romanilor, munca prin contract de la distanta prin intermediul internetului si telefonului. Acest nou contract de munca va intra curand si pe piata din Romania, deoarece guvernul, deja, l-a aprobat!

Practic, prin acest nou tip de contract, femeile care lucreaza in zona videochat-ului, spre exemplu, vor intra in legalitate!

Contractul de munca de tip teleworking reprezinta munca de la distanta folosind tehnologia informatiei, care permite angajatului sa isi desfasoare activitatea acasa, prin intermediul internetului si telefonului.

Puncte importante ale noului proiect de Guvern:

- orice activitate de acest gen se face in baza unui contract individual de munca cu norma intreaga sau al unui act aditional la acesta.

- activitatea de teleworking ar fi desfasurata cel putin o zi pe luna si cu conditia ca salariatul sa-si fi exprimat acordul cu aceasta forma de organizare.

- activitatea va fi legala daca se va desfasura in afara oricarui loc de munca organizat de angajator prin mijloace aferente tehnologiei informatiei si comunicatiilor, cum ar fi internetul, telefonul inteligent, altele.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

E perioada vacantelor, cand multi dintre romani aleg destinatii departe de patria mama. Daca vrei sa calatoresti...
Teleworking sau, mai pe intelesul romanilor, munca prin contract de la distanta prin intermediul internetului si telefonului....
Se inaspresc legile in ceea ce priveste utilizarea telefonului mobil in trafic! Daca soferii nu mai au...