Guvernul introduce un nou contract de munca - TELEMUNCA. Ce este si pe cine avantajeaza

Guvernul introduce un nou contract de munca - TELEMUNCA. Ce este si pe cine avantajeaza

Teleworking sau, mai pe intelesul romanilor, munca prin contract de la distanta prin intermediul internetului si telefonului. Acest nou contract de munca va intra curand si pe piata din Romania, deoarece guvernul, deja, l-a aprobat!

Practic, prin acest nou tip de contract, femeile care lucreaza in zona videochat-ului, spre exemplu, vor intra in legalitate!

Contractul de munca de tip teleworking reprezinta munca de la distanta folosind tehnologia informatiei, care permite angajatului sa isi desfasoare activitatea acasa, prin intermediul internetului si telefonului.

Puncte importante ale noului proiect de Guvern:

- orice activitate de acest gen se face in baza unui contract individual de munca cu norma intreaga sau al unui act aditional la acesta.

- activitatea de teleworking ar fi desfasurata cel putin o zi pe luna si cu conditia ca salariatul sa-si fi exprimat acordul cu aceasta forma de organizare.

- activitatea va fi legala daca se va desfasura in afara oricarui loc de munca organizat de angajator prin mijloace aferente tehnologiei informatiei si comunicatiilor, cum ar fi internetul, telefonul inteligent, altele.

Reprezentantii Executivului au motivat decizia de a implementa contractul de tip teleworking printr-un comunicat de presa: Reglementarea tele-muncii va conduce la flexibilizarea si adaptarea relatiilor de munca la realitatile socio-economice actuale, in raport cu evolutia dinamica a pietei muncii, si va oferi avantaje atat salariatului, cat si angajatorului. Concret, pentru angajator, se vor reduce costurile cu inchirierea spatiilor, utilitatile, consumul de carburant si parcul auto. in ceea ce-l priveste pe salariat, acesta va elimina consumul de bani si de timp cu deplasarea de la si pana la sediul angajatorului, va avea libertatea alegerii locului de munca si valorificarii timpului de lucru, optimizandu-si, astfel, raportul intre viata profesionala si cea personala. Nu in ultimul rand, prin introducerea acestei noi forme de organizare a muncii si indeplinire a sarcinilor, vor creste sansele persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii.

Proiectul de act normativ aprobat de guvern urmeaza sa fie trimis Parlamentului, spre a fi supus dezbaterii si adoptarii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Concediu sabatic sau an sabatic. Cu siguranta, ai auzit macar o data in viata despre acest concept....
Programul Rabla pentru Electrocasnice 2021 este programul prin care iti poti inlocui echipamentele electrocasnice vechi cu unele...
Romanii pot calatori in spatiul european pe baza actului de identitate! Pentru alte state aflate in afara...