Noua lege a Educatiei. Numarul de ore, redus drastic

Noua lege a Educatiei. Numarul de ore, redus drastic

Solutii pentru un invatamant modern si eficient in Romania? Foarte simplu , din punctul de vedere al guvernantilor: reducerea drastica a numarului de ore. Cel putin asa arata noul proiect al Educatiei initiat de ministrul Liviu Pop.

Ore mai putine, invatamant mai bun? Proiectul de modificare a legii Educatiei a fost, deja, votat de Comisia pentru invatamant din Senat.

Ce presupune noua Lege a Educatiei? Taierile vor fi aplicate, dupa cum urmeaza:

- pana la 2 ore, in cazul elevilor din clasa pregatitoare pana la clasa a IV-a. Practic, media va fi de 20 pe acest segment. In prezent, elevii invata 19-20 ore pe saptamana la clasa pregatitoare ( maximum un optional), minimum 20 - maximum 21 ore la clasele a I-a, a II-a si a III-a, minimum 21 - maximum 22 ore la clasa a IV-a.

- intre 1 si 9 ore, in cazul invatamantului gimnazial! Media va fi de 25 dore pe saptamana la clasele V-VIII. Actualmente, elevii de clasa a V-a au 26-28 ore pe saptamana, elevii de clasa a VI-a, 28-30 ore pe saptamana, elevii de clasa a VII-a au 31-33 ore, iar clasa a VIII-a, 31-34 ore pe saptamana.

Ramane de vazut daca legea va fi promulgata de presedintele Romaniei.

Esti de acord cu aceste modificari? Iti poti spune parerea pe pagina noastra de socializare: facebook.com/aflacum.ro/

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Programul Rabla pentru Electrocasnice a fost lansat oficial. Conform noului ghid, romanii vor putea achizitiona mai multe...
Alegerile Europarlamentare si votul pentru Referendumul pe Justitiei propus de presedintele Klaus Iohannis vor avea loc pe...
Sarbatoarea Sfintelor Pasti este o sarbatoare solemna, cea mai mare din an. Ea aduce, prin sacrificiul lui...