ZILE LIBERE 2019. Sarbatori legale

ZILE LIBERE 2019. Sarbatori legale

Romanii vor beneficia, in 2019, de 15 zile libere, conform Codulul Muncii. Acestea sunt reprezentate de sarbatori legale, adica zile in care nu se lucreaza. Din pacate, cateva dintre aceste zile sunt in weekend.

Suprapuneri nefericite. Cateva dintre sarbatorile legale se vor intampla la sfarsit de saptamana, ceea ce inseamna ca pierdem anumite zile libere. Ca exemple, 30 noiembrie-Sfantul Apostol Andrei si Ziua Nationala a Romaniei -1 decembrie, pe care o vom sarbatori duminica.

Calendar zile libere 2019. Asadar, 1si 2 ianuarie au fost deja zile libere de Anul Nou.

Urmatoarea zi libera va fi joi, pe 24 ianuarie, cand sarbatorim Ziua Unirii Principatelor.

Guvernul a acordat deja doua zile libere in plus cu prilejul Craciunului si Anului Nou, zile ce trebuiE recuperate in acest. Astfel, , este putin probabil ca ziua de vineri, 25 ianuarie 2019 sa fie declarata si ea zi libera, pentru ca romanii sa lege un miniconcediu.

Pastele ortodox pica in acest an pe 28 aprilie. Astfel, 26 aprilie va fi Vinerea Mare si va fi zi libera. La fel si 29 aprilie, luni.

Urmează in calendarul liberelor legale 1 mai, Ziua Muncii, care pica intr-o zi de miercuri. Daca autoritatile vor decide sa transforme si 30 aprilie intr-o zi libera, atunci romanii vor beneficia de primul miniconcediu al anului: de pe 26 aprilie pana pe 1 mai.

In luna lui Ciresar, vor fi trei sarbatori legale, 1 iunie si 16-17 iunie. Mai exact, Ziua copilului care pica sâmbăta si Rusaliile, ce se vor intampla duminica si luni.

Pe 15 august, joi vom avea Adormirea Maicii Domnului, iar ultima sarbatoare legala din 2019 va fi, evident, Craciunul.

Un numar de 38 de parlamentari au inregistrat, in Senat, o propunere legislativa care completeaza Codul Muncii astfel incat pana la 15 ianuarie, a fiecarui an, Guvernul sa stabileasca toate minivacantele de care vor beneficia bugetarii in decursul anului respectiv.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai de impartit o mostenire cu un membru al familiei, mai mult sau mai putin apropiat, dar...
Ai permisul auto suspendat? Atunci trebuie sa stii ca ai sansa de a reduce perioada de suspendare....
Taxa de pod de la Fetesti trebuie platita, indiferent de motivul trecerii tale cu autoturismul prin acea...