Cum se aplica corect fardul de pleoape, mascara si tusul

Cum se aplica corect fardul de pleoape, mascara si tusul

Nu trebuie sa fiti artisti make-up pentru a crea un machiaj al fetei reusit si de efect.

Iata cum se aplica corect fardul de pleoape, mascara si tusul:

1. Cumparati-va niste pensule de aplicare a fardului de pleoape de calitate, ce trebuie sa fie fine si cu capatul rotund sau in unghi. Nu aplicati niciodata acest tip de fard cu degetul, deoarece machiajul va fi inegal si neingrijit. De asemenea este indicat sa aveti si un curbator de gene si o pensula de conturare a genelor de buna calitate.

2. Pentru a aplica in mod corect fardul de pleoape trebuie sa alegeti o culoare, care sa va scoata in evidenta culoarea ochilor, fara sa o copleseasca. Daca aveti ochi albastri, nu inseamna ca trebuie sa va machiati cu albastru. Cumparati o trusa de farduri cu 2-5 culori, cu nuante medii spre inchise, care sa contina, de exemplu, maro deschis, mediu si inchis, si o nuanta sau doua de roz, deoarece aceste culori se potrivesc oricui, fiind naturale. In ceea ce priveste mascara si tusul de gene, cu cat aveti tenul mai inchis, cu atat acestea trebuie sa fie mai inchise la culoare. Astfel, daca aveti tenul deschis si parul blond, folositi maro deschis, iar daca aveti ten masliniu, negrul este cea mai buna alegere.

3. Primul pas in aplicarea corecta a fardului de pleoape este matifierea nuantei pleoapelor, cu ajutorul unui fond de ten sau a unei pudre de fata. Apoi trebuie sa aplicati o culoare deschisa, una medie si alta inchisa. Culoarea deschisa trebuie aplicata sub sprancene, de-a lungul liniei naturale a acestora, culoarea medie trebuie aplicata pe pleoape, fara a le depasi, iar culoarea inchisa exact de-asupra pleoapei, sub arcada.

4. Uniti usor culorile aplicate, pentru a nu ramane dungi despartitoare inestetice.

5. Curbati genele, doar atunci cand doriti sa faceti un machiaj mai special, acest lucru nefiind indicat zilnic, deoarece genele sunt foarte fragile si se pot rupe foarte usor. Aplicati mascara de la baza, spre varf, cu miscari usoare si cu ajutorul unei periute speciale, separati genele si indepartati excesul. Lasati mascara sa se usuce si mai aplicati un strat, daca doriti.

6. Tusul de pleoape este cel mai putin utilizat produs pentru machiaj, deoarece poate fi destul de greu de aplicat. Exista doua tipuri de tus: umed si uscat. Tusul umed creaza un look dramatic, iar cel uscat unul fumuriu. Daca tusul de pleoape este sub forma de creion sau baton, trasati o linie dreapta, la baza genelor de sus, iar daca acesta este in tub cu pensula subtire, aplicati-l in acelasi fel cu ajutorul acesteia. Puteti, de asemenea, folosi fard de pleoape negru sau maro pe post de tus, ca atare sau inmuiat in putina apa, pentru un look de efect.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aplicarea corecta a machiajului nu este dificila. Acest lucru necesita atentie si o mana sigura. Iata ce...
Machiajul e cunoscut pentru scoaterea in evidenta a trasaturilor oamenilor. E de asemenea vestit pentru ascunderea defectelor...
O simpla aplicare de machiaj poate starni intr-o clipa interes pentru aspectul tau. In functie de aspectul...