De ce e bun machiajul pentru copii

De ce e bun machiajul pentru copii

O copilarie sanatoasa duce la o maturitate pe masura. Copilul trebuie sa creasca dupa anumite rigori, la fel cum ar trebui sa primeasca anumite libertati care sa-l ajute sa-si creeze personalitatea. Din categoria libertati, ar trebui sa faca parte si machiajul. E bine sau nu sa-l lasi pe cel mic sa foloseasca, macar din cand in cand, un ruj sau un rimel? Exista pareri pro si contra. Despre primele vom scrie in cele ce urmeaza.

De ce e bun machiajul pentru copii:

1. Machiajul creste stima de sine. Potrivit unui studiu, intre 42% si 56% dintre adolescentii americani cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani folosesc produse de infrumusetare pentru a se simti mai increzatori . Astfel, copiii sunt activi in ceea ce priveste exprimarea de sine, se mandresc cu corpurile lor, iar asta presupune dezvoltarea propriei identitati. Sigur ca este important ca parintii sa-i invete pe copii ca machiajul este doar o forma de joaca sau o modalitate de a imbunatati aspectul si nu un reper al valorii de sine.

2. Machiajul pentru copii nu este negativ. Stereotipurile pe care le au adultii pot fi daunatoare. Cei mai multi oameni spun ca machiajul este inadecvat pentru copii, deoarece acesta este asociat cu atractivitatea, iar copiii isi pot pierde, astfel, inocenta. In realitate, exprimarea prin intermediul produselor cosmetice nu este gresita . Presupunerile facute de adultii sunt cele care provoaca aceste impresii negative.

3. Copiii isi exploreaza creativitatea. Machiajul le permite celor mici sa devina mai creativi. Sclipiciul , culorile si desenele de pe fete permit o dezvoltare a creativitatii.

4. Copiii nvata rutine si practici sanatoase de machiaj la o varsta frageda. Introducerea timpurie a copiilor in lumea produselor cosmetice ofera parintilor spatiu pentru a-i educa in aceasta directie. Cei mici vor invata ce este adecvat si sigur pentru varsta lor! De asemenea, copiii vor afla ca trebuie sa igienizeze zilnic fata.

5. Recunoastere, nu reprimare. Conform unui studiu, intre 30% si 54% dintre copiii cu varsta de 14 ani folosesc produse de machiaj, precum rimel, corector sau fard. Se intampla si deoarece copiii sunt expusi in mod regulat la aceste produse prin intermediul retelelor sociale. Aratandu-si interesul si purtand o discutie deschisa despre acest subiect, parintii pot stabili limite si ii pot indruma pe cei mici in mod corespunzator asupra obiceiurilor sanatoase de frumusete .

Citeste si: Cum sa te pensezi. Evita aceste greseli

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vremea rece, stresul si produsele pentru fata puternic parfumate pot afecta sanatatea pielii noastre. Pentru a contracara...
Machiajul este parte integranta din viata oricarei femei moderne. Conform anumitor studii, o reprezentanta a sexului frumos...
Pudra este folosita de orice femeie cu scopul de a oferi rezistenta machiajului pe parcursul intregii zile....