Uleiul de cocos are o textura grasa si indeparteaza orice tip de machiaj, fie el si rezistent la apa. Topeste, in cuptorul cu microunde, putin ulei de cocos, apoi foloseste o discheta demachianta pentru a-l aplica pe fata. Indeparteaza machiajul cu ulei de cocos. Spala fata cu un gel de curatare, pentru a indeparta uleiul de cocos. Nu folosi, totusi, acest ulei, daca ai un ten gras. Va bloca porii si vor aparea cosuri.
Miere si bicarbonat de sodiu – un amestec de miere organica si bicarbonat de sodiu reprezinta un demachiant natural extrem de eficient, mai ales pentru femeile cu tenul mixt sau gras. Mierea are proprietati antibacteriene si hidratante, in timp ce bicarbonatul de sodiu indeparteaza celulele moarte, fiind un excelent exfoliant.
Castravete - foloseste blenderul pentru a crea o pasat de cstravete. Demachiaza tenul cu aceasta pasta, apoi clateste cu apa din abundenta. Castravetele are proprietati antiinflamatoare si calmeaza iritatiile. De asemenea, este un bun antidot impotriva acneei.
Lapte si ulei de masline - acest amestec hidrateaza pielea, indeparteaza machiajul si murdaria si favorizeaza hidratarea tesuturilor.
Uleiul de migdale e recomandat in cazul tenului matur. Acesta hidrateaza si catifeleaza pielea, fara a-i oferi un aspect lucios fortat. Utilizeaza uleiul de migdale dupa ce l-ai incalzit putin. Asa va patrunde mai usor in piele.
Iaurt - Acidul lactic detoxifica pielea si ii ofera o stralucire aparte. Foloseste o discheta demachianta imbibata in iaurt. Maseaza tenul cu miscari circulare. Clateste cu apa calduta din belsug. Acneea nu-ti da pace? Adauga in iaurt cateva picaturi de zeama de lamaie.