Cum sa micsorezi porii de pe fata

Cum sa micsorezi porii de pe fata

Porii dilatati de pe fata sunt o problema pentru multi dintre oamenii care tin la aspectul lor. Desi, din punct de vedere tehnic, reducerea permanenta a porilor nu este posibila, exista cateva posibilitati de a-i face sa arate mai mici.

INGRIJIRE FACIALA CORECTA

1. Foloseste un produs de curatare fara ulei si clateste cu apa rece. Un produs de curatare fara ulei va indeparta murdaria, uleiul si machiajul, fara a lasa un nivel ridicat de umiditate pe suprafata pielii. Clateste fata cu apa calda inainte de a aplica agentul de curatare pentru a-ti deschide porii. Clateste curatatorul cu apa rece pentru a inchide porii.

2. Utilizeaza o masca pe baza de argila. Acest tip de masca ofera mult ulei si apa, facand ca porii tai sa para mai mici. Aplica masti de argila ce contin bentonita si caolin. Atentie! Mastile cu argila iti pot tenul, daca daca le folosesti prea des. In combinatie cu alte produse de frumusete, foloseste masca pe baza de argila o data, cel mult de doua ori pe saptamana. Lasa masca pe fata pana cand devine consistenta. Nu o lasa sa se usuce complet, deoarece asta poate provoca uscarea pielii! Foloseste masca potrivita! Unele masti de argila sunt mai potrivite pentru pielea sensibila, in timp ce altele sunt eficiente in cazul tenului gras. Pentur a face alegerea corecta, discuta cu un cosmetician inainte de a cumpara masca.

3. Incearca si alte tipuri de masti. O masca facuta acasa ar putea avea o reteta simpla! Amesteca doua oua, patru linguri de zahar si cateva picaturi de lichid acid (otet sau zeama lamaie, lime, portocale, grapefruit). Intinde masca pe fata si las-o sa actioneze 15 minute. Clateste-te cu apa rece. Masca va atrage murdaria si uleiul din porii, care astfel se vor inchide.

4. Incearca tonere. Tonerele sunt utile in special daca pielea ta are o stralucire excesiva, din cauza acumularii de ulei. Practic, tonerul ajuta la eliminarea uleiurilor din ten si previne infundarea porilor, facandu-i astfel sa para mai mici. Utilizeaza un toner dupa curatare, dar inainte de hidratare. Sterge fata uscata, apoi aplica un pic de toner, apoi hidrateaza. Daca pielea este mai prompta, aplicat tonerul in fiecare zi pentru a minimiza aspectul porilor si pentru a reduce stralucirea excesiva. Daca pielea e mai sensibila, foloseste un toner in fiecare zi sau la fiecare trei zile pentru a reduce riscul de uscare.

5. Utilizeaza lotiuni astringenta la fel ca pe tonere. Lotiunile astringente( astringentii) sunt asemanatoare tonerului, insa sunt create pe baza de alcool si au o mai mare putere de actiune. Acestea determina restrangerea tesusutului facial si astfel reduc si porii. Astringentii sunt recomandati numai pentru pielea grasa si toleranta. Ei sunt, in schimb, prea duri pentru pielea sensibila si uscata. Exista si lotiuni astringente naturale Acestea au la baza urmatoarele ingrediente: hamamelis(Witch Hazel), apa de trandafiri, apa de flori de portocal, ceai verde, otet de mere, castraveti, flori de soc.

6. Fa exfolierea fizica a pielii pentru a desfunda porii. Exfolierea fizica presupune indepartarea stratului mort de piele, numit stratum corneum. Fa o astfel de exfoliere de maximum 2 ori pe saptamana.

7. Aplica exfolierea chimica a pielii. Peelingul chimic este o solutie pentur micsoarea porilor. Foloseste procedeul in mod progresiv, deoarece peelingul chimic e mai agresiv decat exfolierea fizica. Astfel, pielea se va obisnui incet dar sigur cu concentratii mai mari. Alege, spre exemplu, tretinoina, un exfoliant chimic comun, pe baza de vitamina A. Pentru a-l putea cumpara, ai nevoie de o reteta de la medicul specialist. Alfa hidroxi acizii (AHA) reprezinta o alta clasa de exfolianti chimici. Cauta in magazinele de specialitate AHA pe baza de acid glicolic. Nu in ultimul rand, beta hidroxi acizii (BHA) actioneaza ca exfolianti chimic. BHA-urile sunt potrivite pentru persoanele cu pielea predispusa la acnee.

8. Protejeaza-te de soare. Razele solare pot deteriora pielea si pot dilata porii faciali. Pentru a evita un astfel de scenariu, aplica, atunci cand te expui pe o perioada mai lunga la soare, crema de protectie solara cu actiune usoara, blanda, non-comedogenica(care nu blocheaza porii).

MACHIAJUL ASCUNDE PORII

1. Nu uita sa folosesti un grund baza sub machiaj. Daca procedezi astfel, machiajul va arata mai fin si mai uniform.

2. Utilizeaza un machiaj anticearcane. Aceste machiaje sunt folosite pentru a uniformiza culoarea tenului, ascunzand cearcanele dar si porii dilatati. Foloseste un machiaj anticearcane care sa dureze 12 ore .

3. Curata machiajul inainte de culcare. Fa o rutina din a curata fata seara, inainte de culcare. Daca se intampla sa mai uiti, macar tine niste servetele demachiante langa pat. Cand iti vei aminti, le poti folosi pentru a indeparta machiajul.

ACORDA ATENTIE ALTOR FACTORI

1. Bea suficienta apa pe parcursul zilei. Apa este esentiala pentru buna functionare a organismului. Unii medici recomanda sa bei cel putin 2 litri de apa pe zi, in timp ce altii recomanda sa bei doar atunci cand ti-e sete. Asadar, bea apa din belsug si incearca sa renunti la sucurile acidulate, pe baza de zahar sau indulcitori. Astfel, vei controla nivelul de uleiuri de la nivelul tenului si impuritatile vor fi indepartate. Evident, porii vor parea mai mici.

2. Acorda atentie dietei, Desi nu exista inca o legatura stiintifica dovedita, multi oameni cred ca dietele nesanatoase pot contribui la marirea porilor.

3. Fa exercitii fizice. Daca ai activitate fizica moderata spre intensa, vei transpira si astfel vei elimina mai usor impuritatile de la nivelul pielii. Spala-te pe fata dupa fiecare efort fizic sustinut. Altfel, porii se pot infunda.

4. Aplica un cub de gheata pe fata. Gheata poate micsora porii prin restrangerea vaselor de sange.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Machiajul este parte integranta din viata oricarei femei moderne. Conform anumitor studii, o reprezentanta a sexului frumos...
Porii mari si infundati pot fi favorizati chiar si de tipul de zahar pe care il consumi....