Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aceasta reteta se poate prepara atat cu conopida proaspata, cat si cu conopida congelata.
Aceasta reteta se poate prepara atat cu conopida proaspata, cat si cu conopida congelata.
Ingrediente:
- 2 conopide mari,
- 50 grame unt,
- o lingura de pesmet,
- sare.
Mod de preparare:
Se aleg conopide cu floare alba si frumoasa.
Se taie coada cat mai aproape de capatana.
Cu un cutit mic se desprind toate frunzulitele din jurul conopidelor.
Se spala in apa rece si se pun la fiert intr-o oala cu apa clocotita, sarata.
Se fierb circa o jumatate de ora, descoperit, la foc iute. Conopida se fierbe totdeauna aproape de masa, deoarece stand in apa, se inroseste.
Cand sunt gata, se scurg bine de apa, se asaza pe farfurie, se toarna deasupra unt topit si se presara pesmet putin rumenit in unt.
Mod de servire:
Se poate servi cu sos de rosii sau cu sos alb pregatit cu unt, o lingura de faina si apa in care a fiert conopida.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.