Conopida pane la cuptor. Ingrediente:
- un kilogram si jumatate de conopida;
- 150 grame de pesmet;
- un catel de usturoi;
- 100 grane de faina;
- 3 oua mici/2 oua mari;
- 5 linguri de ulei de masline extravirgin;
- o lingurita de ierburi italiene;
- 2 lingurite de patrunjel uscat;
- 50 grame de parmezan ras;
- sare si piper negru macinat, dupa gust.
Conopida pane la cuptor. Ingrediente pentru sos:
- 200 grame de smantana fermentata;
- 100 grame de iaurt natural;
- 3-4 crengute de patrunjel;
- sare si piper negru macinat, dupa gust.
Conopida pane la cuptor. Mod de preparare:
- spapa conopida;
- taie conopida in buchetele;
- pune conopida la fiert intr-o cratita cu apa si sare, pentru 5 minute;
- scoagte conopida si las-o la scurs;
- toarna pesmetii intr-un castron adanc;
- adauga usturoiul presat, uleiul de masline, ierburile italiene, patrunjelul uscat si parmezanul ras;
- amesteca bine cu o lingura;
- sparge ouale intr-o farfurie si bate-le cu furculita pana se omogenizeaza;
- toarna faina intr-o farfurie;
- ia cate un buchetel de conopida si trece-l prin farfuria cu faina, apoi prin ou si prin amestecul de pesmet;
- aliniaza buchetelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt;
- introdu tava la cuptor si lasa conopida pane sa se coaca un sfert de ora la 180 grade Celsius;
- pregateste sosul. Toarna intr-un castron smantana fermentata, iaurtul natural, patrunjelul tocat marunt, sare si piper negru;
- amesteca bine pana obtii un sos omogen;
- scoate conopida din cuptor si transfer-o pe un platou.
- consum-o impreuna cu sosul.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari CIORBA de CONOPIDA cu AFUMATURA