Cum sa prepari conopida pane la cuptor

Cum sa prepari conopida pane la cuptor

Iti place conopida? Daca da, ti-am pregatit o reteta speciala. S-ar putea sa te indragostesti de mancarea asta chiar daca nu te omori cu conopida. Ne referim la conopida pane preparata la cuptor.

Conopida pane la cuptor. Ingrediente:

- un kilogram si jumatate de conopida;

- 150 grame de pesmet;

- un catel de usturoi;

- 100 grane de faina;

- 3 oua mici/2 oua mari;

- 5 linguri de ulei de masline extravirgin;

- o lingurita de ierburi italiene;

- 2 lingurite de patrunjel uscat;

- 50 grame de parmezan ras;

- sare si piper negru macinat, dupa gust.

 Conopida pane la cuptor. Ingrediente pentru sos:

- 200 grame de smantana fermentata;

- 100 grame de iaurt natural;

- 3-4 crengute de patrunjel;

- sare si piper negru macinat, dupa gust.

 Conopida pane la cuptor. Mod de preparare:

- spapa conopida;

- taie conopida in buchetele;

- pune conopida la fiert intr-o cratita cu apa si sare, pentru 5 minute;

- scoagte conopida si las-o la scurs;

- toarna pesmetii intr-un castron adanc;

- adauga usturoiul presat, uleiul de masline, ierburile italiene, patrunjelul uscat si parmezanul ras;

- amesteca bine cu o lingura;

- sparge ouale intr-o farfurie si bate-le cu furculita pana se omogenizeaza;

- toarna faina intr-o farfurie;

- ia cate un buchetel de conopida si trece-l prin farfuria cu faina, apoi prin ou si prin amestecul de pesmet;

- aliniaza buchetelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt;

- introdu tava la cuptor si lasa conopida pane sa se coaca un sfert de ora la 180 grade Celsius;

- pregateste sosul. Toarna intr-un castron smantana fermentata, iaurtul natural, patrunjelul tocat marunt, sare si piper negru;

- amesteca bine pana obtii un sos omogen;

- scoate conopida din cuptor si transfer-o pe un platou.

- consum-o impreuna cu sosul.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari CIORBA de CONOPIDA cu AFUMATURA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ciorba cu oase de porc si conopida este ideala pentru sezonul rece. Carnea de porc este asociata...
Exista o serie de alimente, benefice pentru sanatate si in curele de slabire, datorita continutului de nutrienti...
Desi legumele isi schimba proprietatile gustative prin acrire sau murare, varza, gogonelele, castravetii murati si pepenele sunt...