Afla cum sunt bamele grecesti

 Afla cum sunt bamele grecesti

Desi au o consistenta mai putin placuta, atunci cand stii sa le prepari ca la carte, bamele grecesti sunt gustoase si hranitoare.

Ingrediente:

- 1 kg bame,
- 3 cepe,
- 500 grame rosii sau 2 linguri bulion,
- o ceasca otet sau bors,
- o lingurita faina,
- o lingurita zahar,
- sare,
- 3 linguri ulei.

Mod de preparare:

1

Bamele trebuie sa fie tinere si proaspete, altfel sunt baloase.

2

Se rup coditele si se oparesc cu bors sau cu otet indoit cu apa.

3

Se tin astfel un sfert de ora, se scurg si se spala in 2 - 3 ape reci.

4

Se prajesc usor in ulei cepele taiate marunt, se presara faina, se sting cu apa, se adauga bulion sau rosii curatate de seminte, zahar si sare.

5

Se pun bamele in sos. Se lasa sa fiarba incet, ca sa nu se sfarame.

Mod de servire:

Bamele grecesti se servesc reci.

Etichete: bame, bame grecesti, sos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru ca au o consistenta baloasa si rareori se gasesc in stare proaspata la magazin, bamele nu...
Bamele sunt niste legume verzi, usor “baloase” care trebuie oparite in otet ca sa isi piarda din...
Ti-e pofta de niste coaste de porc gatite ca la restaurant, sa se desfaca de pe os...