Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Desi au o consistenta mai putin placuta, atunci cand stii sa le prepari ca la carte, bamele grecesti sunt gustoase si hranitoare.
Desi au o consistenta mai putin placuta, atunci cand stii sa le prepari ca la carte, bamele grecesti sunt gustoase si hranitoare.
Ingrediente:
- 1 kg bame,
- 3 cepe,
- 500 grame rosii sau 2 linguri bulion,
- o ceasca otet sau bors,
- o lingurita faina,
- o lingurita zahar,
- sare,
- 3 linguri ulei.
Mod de preparare:
Bamele trebuie sa fie tinere si proaspete, altfel sunt baloase.
Se rup coditele si se oparesc cu bors sau cu otet indoit cu apa.
Se tin astfel un sfert de ora, se scurg si se spala in 2 - 3 ape reci.
Se prajesc usor in ulei cepele taiate marunt, se presara faina, se sting cu apa, se adauga bulion sau rosii curatate de seminte, zahar si sare.
Se pun bamele in sos. Se lasa sa fiarba incet, ca sa nu se sfarame.
Mod de servire:
Bamele grecesti se servesc reci.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.