Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru ca au o consistenta baloasa si rareori se gasesc in stare proaspata la magazin, bamele nu sunt printre legumele preferate ale unei familii obisnuite.
Pentru ca au o consistenta baloasa si rareori se gasesc in stare proaspata la magazin, bamele nu sunt printre legumele preferate ale unei familii obisnuite.
Totusi, daca doriti sa testati o reteta cu bame, macar din curiozitate, noi va propunem sa incercati bame cu carne de vita.
Ingrediente:
- 600 g carne,
- un kg bame,
- o lingura de untura,
- o ceasca de bors,
- o lingura de bulion sau 4 rosii,
- un paharel de vin.
Mod de preparare:
Se taie carnea in bucati potrivite.
Se inabusa usor in cratita cu o lingura de untura sau de ulei.
Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda.
Se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda.
Intre timp se curata bamele de codita, se oparesc cu bors sau cu otet indoit cu apa.
Se clatesc apoi in mai multe ape reci. Se scurg bine.
Bamele se adauga in cratita pe foc numai atunci cand carnea de vita este aproape fiarta.
Se adauga sare, bulion sau rosii taiate in doua si fara seminte. Cand sunt aproape gata, se adauga un paharel de vin si se dau la cuptor.
Mancarea de bame cu carne de vita se serveste calda.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.