Reteta: Chiftele de sparanghel la cuptor

Reteta: Chiftele de sparanghel la cuptor

O reteta cu iz international, mai putin cunoscuta in Romania sunt chiftelele de sparanghel la cuptor.

Ingrediente:

- 1 kg sparanghel,
- 2 litri apa,
- 2 linguri faina,
- 2 linguri branza rasa,
- o lingura unt,
- 3 oua,
- 3 linguri untura,
- o ceasca smantana,
- o lingurita faina,
- sare.

Mod de preparare:

1

Pentru chiftele se prefera sparanghel cu firul verde si subtire.

2

Se curata si se fierbe la fel ca mai sus si se scurge bine de apa.

3

Se trece prin masina de tocat carne.

4

Se adauga faina, branza, o lingura de unt, ouale puse pe rand, sare.

5

Se amesteca totul impreuna. Se face o pasta groasa ca o smantana.

6

Se ia cu lingura din compozitie, se da drumul intr-o tigaie cu untura fierbinte si se rumenesc chiftelele pe amandoua partile.

7

Se asaza intr-o forma rezistenta la foc.

8

Se toarna deasupra smantana amestecata cu o lingurita de faina, se presara branza rasa. Se dau o jumatate de ora la cuptor.

Mod de servire:

Chiftelele de sparanghel la  cuptor se pot servi cu sos tartar.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sparanghelul ce urmeaza sa fie gatit poate fi mai gros sau mai subtire, insa trebuie sa fie...
Daca sparanghelul este mai putin cunoscut in bucataria romaneasca, da-i o sansa acestei legume verzi si prepara...
Sparanghelul este o leguma verde care se consuma fiarta sau preparata la cuptor cu diverse sosuri. Ingrediente: ...