Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O reteta cu iz international, mai putin cunoscuta in Romania sunt chiftelele de sparanghel la cuptor.
O reteta cu iz international, mai putin cunoscuta in Romania sunt chiftelele de sparanghel la cuptor.
Ingrediente:
- 1 kg sparanghel,
- 2 litri apa,
- 2 linguri faina,
- 2 linguri branza rasa,
- o lingura unt,
- 3 oua,
- 3 linguri untura,
- o ceasca smantana,
- o lingurita faina,
- sare.
Mod de preparare:
Pentru chiftele se prefera sparanghel cu firul verde si subtire.
Se curata si se fierbe la fel ca mai sus si se scurge bine de apa.
Se trece prin masina de tocat carne.
Se adauga faina, branza, o lingura de unt, ouale puse pe rand, sare.
Se amesteca totul impreuna. Se face o pasta groasa ca o smantana.
Se ia cu lingura din compozitie, se da drumul intr-o tigaie cu untura fierbinte si se rumenesc chiftelele pe amandoua partile.
Se asaza intr-o forma rezistenta la foc.
Se toarna deasupra smantana amestecata cu o lingurita de faina, se presara branza rasa. Se dau o jumatate de ora la cuptor.
Mod de servire:
Chiftelele de sparanghel la cuptor se pot servi cu sos tartar.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.