Stevie cu sos alb la cuptor

Stevie cu sos alb la cuptor

Stevia se prepara la cuptor asemeni spanacului.

Ingrediente:

- 1,5 kg stevie,
- 3 linguri de branza rasa,
- 50 grame unt proaspat,
- 1/2 lingura de faina,
- sare,
- 6 felii de franzela,
- 2 linguri de unt topit,
- o lingura de pesmet.

Mod de preparare:

1

Se fierbe stevia si se toaca.

2

Separat se prajeste usor faina cu o lingura de unt.

3

Se stinge cu o ceasca sau doua de apa in care a fiert spanacul.

4

Se lasa sa dea cateva clocote, pana ce se obtine un sos gros ca o smantana.

5

Se amesteca cu stevia si se lasa sa mai fiarba putin, amestecand ca sa nu se prinda pe fund.

6

In loc de rantasul cu faina, se poate adauga la spanac o ceasca buna de smantana in care s-a pus un praf de faina, adaugand doua Iinguri de branza rasa si putin unt proaspat.

7

Se prajesc cateva felii de paine in unt. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc.

8

Se asaza feliile de paine la fund, se toarna stevia deasupra, se presara cu o lingura de pesmet fin, amestecat cu o lingura de branza rasa.

9

Se da la cuptor, asezand forma pe un gratar, pentru ca stevia sa nu fiarba, ci numai sa se rumeneasca deasupra.

Mod de servire:

Mancarea de stevie se serveste in forma.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Stevia seamana cu spanacul atat ca aspect cat si ca gust. Reprezinta o sursa de hrana gustoasa...
Ti-e pofta de o ciorba gustoasa, fara carne si plina de vitamine? Borsul de dovlecei cu stevie...
Metodele antifumat sunt numeroase, dar si controversate. Unele dau randament, altele nu prea. Orice ai incerca, insa,...