Ingrediente bors de dovlecei cu stevie:
- o legatura de ceapa verde;
- un morcov;
- 500 ml bors;
- 3 dovlecei;
- o legatura de stevie;
- o telina;
- un pastarnac;
- un ardei kapia;
- paste;
- o legatura de leustean;
- un ou;
- sare;
- piper;
- ulei.
Mod de preparare bors de dovlecei cu stevie:
- curata ceapa si ardeiul si toaca-le marunt;
- curata morcovul telina si pastarnacul si da-le pe ochiurile mari ale razatoarei;
- pune legumele tocate si rase mai devrmee la calit in ulei;
- adauga apa si lasa amestecul sa fiarba pentru un sfert de ora;
- adauga dovleceii taiati cuburi, stevia tocata, pastele si apa cat sa depaseasca legumele;
- adauga borsul cloclotit, cand dovleceii sunt aproape fierti;
- fa zdrente din oul batut;
- adauga sare si piper, dupa gust;
- dupa ce ai fiert totul, opreste focul si adauga leusteanul tocat.
Spor la treaba si pofta buna! Borsul e gustos atat cald cat si rece.