ACID ACETILSALICILIC TAMPONAT 500 mg

ACID ACETILSALICILIC TAMPONAT sau aspirina este un medicament analgezic, antipiretic, antiinflamator la doze ridicate, antiagregant plachetar.

Compozitie

Un comprimat contine 500 mg acid acetilsalicilic, 150 mg gluconat de calciu si excipienti (amidon de porumb, polietilenglicol 6000, Aerosil, stearat de magneziu, talc).

Indicatii terapeutice

Tratamentul symptomatic al afectiunilor insotite de algii sau hipertermie; reumatismul acut si cronic; profilaxia trombozelor.

Contraindicatii

Ulcer gastro-duodenal sau hemoragii digestive in evolutie, hipersensibilitate la salicilati sau alte AINS (brohospasm, reactii anafilactice), diateza hemoragica, deficit de G 2 PDH, doze mari de anticoagulante orale sau metotrexat, cu 5-7 – zile inainte de interventii chirurgicale..

Precautii

In de hemoragii digestive in antecedente, insuficienta renala, astm bronsic, dispozitiv intrauterine metroragii si in cursul sarcinii ( administrarea fiind limitata in trimestrul II de sarcina cand exista riscul inchiderii premature a canalului arterial si in trim III cand apare riscul unor tulburari de coagulare).

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prospect medicament Acesil T, comprimate. Indicatii si mod de administare. Indicatii terapeutice: tratamentul simptomatic al afectiunilor insotite...
Prospect medicament Acesil, comprimate. Indicatii si mod de administare. Indicatii terapeutice: tratamentul simptomatic al afectiunilor insotite de...
Citeste prospectul medicamentului Thrombo Ass® Comprimate filmate de 50mg si 100mg si afla pentru ce este indicat...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare