ARGININA - SORBITOL, solutie perfuzabila

Citeste prospectul medicamentului  ARGININA - SORBITOL, solutie perfuzabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Stari grave de hiperamoniemie asociate cu suferinta hepatica, asigurand o cale alternativa de epurare a amoniacului; acidifiant in starile de alcaloza metabolica.

Come hepatice sau encefalopatii hepatice. Se mai poate administra ca supliment in nutritia parenterala a copiilor cu deficit de crestere precum si in alte stari de denutritie.

Compozitie: Un flacon de 250 ml contine 12,5 g de clorhidrat de arginina (50 mg/ml) si 25 g sorbitol (100 mg/ml), un flacon de 500 ml contine 25 g clorhidrat de arginina (50 mg/ml) si 50 g (100 mg/ml) sorbitol.

Actiune farmacoterapeutica: Arginina este un aminoacid alifatic din ciclul de ureogeneza hepatica. In tulburari ale ciclului ureogenetic, se acumuleaza amoniac si sinteza acestui aminoacid se face deficitar. Sorbitol este un alcool polihidroxilic care se metabolizeaza in principal in ficat pana la fructoza sau glucoza (in mai mica masura), furnizand substrat energetic celulelor hepatice.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Sorbitol si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Substrat energetico-calorigen,...
Citeste prospectul medicamentului Viusid, plicuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Viusid...
Citeste prospectul medicamentului Viusid si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Viusid este...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare