Alcon ciloxan, solutie oftalmica

Citeste prospectul medicamentului Alcon Ciloxan, solutie oftalmica si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Tratamentul infectiilor produse de microorganisme sensibile la ciprofloxacina. Ulcere corneene cu: Pseudomonas aeruginosa, Serratia marcescens*, Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus (Grupul Viridans)*.

Conjunctivite bacteriene cu: Haemophilus influenzae, Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Streptococcus pneumoniae. Otita externa difuza insotita de reactie inflamatorie puternica si pusee acute ale otitei medii cronice (aparitia unei secretii mucopurulente prin timpanul perforat - situatie in care cel mai frecvent microorganism implicat este Pseudomonas aeruginosa), alte infectii ale urechii cu germeni sensibili. Tratamentul se va efectua sub supravegherea unui medic specialist ORL.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la ciprofloxacina sau la oricare dintre componentii produsului. Hipersensibilitate la chinolone.

Precautii: Atentie! Produsul este destinat exclusiv administrarii locale. Nu se injecteaza intraocular. La unii pacienti dupa administrare sistemica de chinolone s-au observat reactii severe de hipersensibilitate cu risc letal (soc anafilactic), care pot sa apara dupa prima doza. Unele reactii au fost insotite de colaps cardiovascular, pierderea constientei, furnicaturi, edem faringian sau facial, dispnee, urticarie si prurit. Numai cativa pacienti prezentasera in trecut reactii de hipersensibilitate.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Ciloxan si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tratamentul infectiilor...
Citeste prospectul medicamentului Zincometil, solutie oftalmica si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Visine, solutie oftalmica si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare