Alfogel , gel pentru administrare perorala

Citeste prospectul medicamentului Alfogel, gel pentru administrare perorala si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

INDICATII TERAPEUTICE: ulcer gastric si duodenal, ulcer peptic postoperator; gastrite, duodenite, dispepsie gastrica, esofagite; intoxicatii prin ingestie de substante toxice sau caustice.

Compozitie: Fiecare plic a 16 grame contine: fosfat de aluminiu, gel: 55%

(cu aproximativ 23% fosfat de aluminiu anhidru)

Actiune terapeutica: ALFOGEL este un antiacid cu actiune tampon. Capacitatea ALFOGEL-ului de a tampona variaza in functie de valoarea pH-ului, fiind mai puternica la valori mai scazute ale pH-ului, cand agresivitatea aciditatii gastrice si a pepsinei fata de mucoasa gastrica si duodenala este mai accentuata. ALFOGEL exercita o actiune protectoare si de absorbtie prin formarea unui invelis protector pe mucoasa gastrica, prevenind astfel contactul acesteia cu acidul gastric.

Contraindicatii: hipersensibilizare la fosfatul de aluminiu; ileus; hemoragii gastro-intestinale; insuficienta cronica renala este considerata o contraindicatie relativa pentru administrarea produsului. Se recomanda evitarea administrarii pe perioade lungi a unor doze mari de ALFOGEL la pacientii cu insuficienta renala severa.

Reactii adverse:

ALFOGEL poate cauza constipatie in special la pacientii varstnici cu activitate fizica redusa.

DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE: Continutul a 1÷2 plicuri de 3÷4 ori pe zi, la 2 ore dupa mese si la culcare. In caz de intoxicatie prin ingestie de substante toxice sau caustice, trebuie administrat continutul a 3÷5 plicuri odata. Este cel mai bine ca ALFOGEL sa fie administrat nediluat, dar la nevoie poate fi diluat in ½ pahar de apa.

De obicei tratamentul dureaza 4÷6 saptamani.

AVERTIZARI: Este posibila interactiunea cu tetraciclina, sulfatul feros si isoniazida daca ALFOGELul nu este administrat la 2 ore interval fata de medicamentele mentionate. Administrarea concomitenta de ALFOGEL si subcitrat de bismut determina reducerea eficacitatii celui de-al doilea; de aceea se recomanda sa se respecte un interval de cel putin 30 minute intre acste doua medicamente.

Administrarea repetata de ALFOGEL la pacientii cu constipatie cronica poate sa intensifice constipatia.

ALFOGEL va fi administrat femeilor insarcinate numai daca beneficiul terapeutic potential justifica riscul terapeutic.

Prezentare: Cutie cu 20 plicuri a 16 g gel.

Producator: Galenika a.d.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Zantac, preparate orale si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Zantac, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tratamentul...
Citeste prospectul medicamentului Ulceran si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Ulceran este...