Avandia

Citeste prospectul medicamentului  Avandia si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Avandia este un medicament care contine substanta activa rosiglitazona.

Este disponibil sub forma de comprimate (de culoare roz: 2 mg; portocalie:4 mg sau rosie-bruna:8 mg).

Pentru ce se utilizeaza Avandia?

Avandia se utilizeaza la pacientii adulti (in special cei supraponderali) care sufera de diabet de tip 2 (non-insulinodependent). Avandia se poate utiliza ca medicament unic la pacientii pentru care metformina (un medicament antidiabetic) nu este indicata.

Avandia poate fi utilizat si in combinatie cu metformina ("terapie dubla"), la pacientii cu diabet de tip 2 la care nu se poate realiza un control satisfacator al bolii numai cu metformina, sau in combinatie cu sulfoniluree (un alt tip de medicament antidiabetic), atunci cand metformina nu este indicata.

Avandia se poate utiliza, de asemenea, in asociere cu ambele medicamente – metformina si sulfoniluree ("terapie tripla") - la pacientii la care nu se poate realiza un control suficient al bolii, cu toate ca se utilizeaza terapia orala dubla.

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Xiliarx si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Xiliarx este un...
Citeste prospectul medicamentului Ultratard HM si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Diabet...
Citeste prospectul medicamentului Tresiba si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Tresiba se utilizeaza...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare