BROFIMEN, solutie

Citeste prospectul medicamentului  Brofimen, solutie si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Bronsite (acute, subacute, cronice), astm bronsic, bronho-pneumopatii obstructive cronice, supuratii bronhopulmonare (abcese, bronsiectazie).

Compozitie: Solutie continand: clorhidrat de bromhexin 0,200 g, acid tartric 0,100 g, nipagin 0,07 g, nipasol 0,03 g, apa distilata pana la 100 g. Comprimate continand: 0,008 g clorhidrat de bromhexin.

Actiune farmacoterapeutica: Derivat sintetic al vascinei (principiu activ al plantei Adhododavasica), bromhexinul diminueaza polimerizarea mucopolizaharidelor, scazand astfel vascozitatea secretiei bronsice. Brofimenul fluidifica secretia bronsica, favorizand expectoratia.

Contraindicatii: Insuficienta cardiaca, emfizem pulmonar cu hiperinflamatie importanta, astmul bronsic sever in crize subintrante.

Reactii adverse: Rareori tulburari gastrointestinale.

Mod de administrare: Comprimate: La adulti si copii peste 10 ani doza uzuala este de 3 x 1-2 comprimate pe zi. Nu se recomanda sa se depaseasca 6 comprimate pe zi. La copii sub 10 ani se administreaza de 2-4 ori pe zi cate 1/2 comprimat, in functie de varsta. Solutie: Adulti si copii peste 10 ani: cate o lingurita de 3 ori pe zi. Copii 5-10 ani: cate o jumatate de lingurita de 3 ori pe zi. Copii sub 5 ani: cate 20 picaturi de 3 ori pe zi. Sugari: cate 10 picaturi de 3 ori pe zi. In timpul tratamentului cu Brofimen este necesara o hidratare suficienta a pacientului pentru a se putea realiza o buna fluidificare a expectoratiei.

Prezentare farmaceutica: Flacoane cu 20 comprimate. Blistere cu 10 comprimate. Flacoane cu 50 g solutie.

Producator: Antibiotice-Iasi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Brofimen, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Bronsite...
Citeste prospectul medicamentului Trecid, solutie int. si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Trecid, sirop si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Bronsite...