BYETTA, solutie injectabila, stilou injector (pen) preumplut

BYETTA, solutie injectabila este un medicament prevazut cu stilou injector preumplut utilizat pentru a imbunatati controlul glicemiei la adulti cu diabet zaharat de tip 2 (non-insulino dependent).

BYETTA se utilizeaza impreuna cu alte medicamente antidiabetice, denumite metformina si/sau sulfoniluree. Medicul dumneavoastra v-a prescris BYETTA ca medicament suplimentar care sa ajute la controlul glicemiei. continuati sa urmati planul dumneavoastra de alimentatie si exercitii fizice.

Aveti diabet din cauza ca organismul dumneavoastra nu produce suficienta insulina pentru a controla nivelul zaharului din sange sau pentru ca organismul dumneavoastra nu poate sa utilizeze insulina in mod corespunzator. BYETTA ajuta organismul sa creasca productia de insulina atunci cand zaharul din sange este crescut.

2. INAINTE SA UTILIZATI BYETTA

Nu utilizati BYETTA:

– daca sunteti alergic (hipersensibil) la exenatida sau la oricare dintre celelalte componente ale BYETTA, enumerate la sfarsitul acestui prospect.

Aveti grija deosebita cand utilizati BYETTA:

– Atunci cand il utilizati in asociere cu o sulfoniluree, deoarece se poate produce scaderea zaharului din sange (hipoglicemie). Intrebati medicul sau farmacistul in cazul in care nu sunteti sigur daca vreunul dintre celelalte medicamente pe care le luati contin o sulfoniluree.

Pagina 1/12

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Xiliarx si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Xiliarx este un...
Citeste prospectul medicamentului Ultratard HM si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Diabet...
Citeste prospectul medicamentului Tresiba si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Tresiba se utilizeaza...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare