Bexsero, vaccin antimeningococic grupa B

Citeste prospectul medicamentului Bexsero, vaccin antimeningococic de grupa B (ADNr, componente, adsorbit) si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Bexsero este utilizat pentru a proteja persoanele cu varsta de peste doua luni împotriva bolii meningococice invazive provocate de o grupa a bacteriei N. meningitidis (grupa B).

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Bexsero. Documentul explica modul în care Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordarii autorizatiei de introducere pe piata si recomandarile privind conditiile de utilizare pentru Bexsero.

Ce este Bexsero?

Bexsero este un vaccin disponibil sub forma de suspensie injectabila în seringa preumpluta. Contine parti din bacteria Neisseria meningitidis (N. meningitidis) grupa B.

Pentru ce se utilizeaza Bexsero?

Bexsero este utilizat pentru a proteja persoanele cu varsta de peste doua luni împotriva bolii meningococice invazive provocate de o grupa a bacteriei N. meningitidis (grupa B). Boala invaziva apare cand bacteria se raspandeste în organism, provocand infectii grave ca meningita (infectia membranelor care învelesc creierul si coloana vertebrala) si septicemia (infectie a sangelui). Bexsero trebuie utilizat în conformitate cu recomandarile oficiale.

Pagina 1/6

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Vepacel, vaccin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Vepacel este...
Citeste prospectul medicamentului Varilrix si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii terapeutice: Subiecti...
Citeste prospectul medicamentului Tritanrix HepB, suspensie si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Vaccin...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare