Bilobil forte, capsule

Bilobil Forte este recomandat ca tratament simptomatic la varstnici pentru tulburari ale circulatiei sanguine si functiilor cerebrale ce apar o data cu varsta.

Indicatii prospect: Bilobil forte este eficient in tulburari de memorie, scaderea capacitatilor intelectuale, indispozitie si anxietate, ameteala, tinitus, tulburari ale somnului. De asemenea, este recomandat in afectiunile circulatorii cronice ale extremitatilor (arteriopatiile obliterante cronice ale membrelor inferioare si in sindromul Raynaud) la debut.

Substanta activa: Ginkgo biloba

Compozitie: Substanta activa este extract uscat din frunze de Ginkgo biloba. Celelalte componente sunt lactoza monohidrat, amidon de porumb, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, dioxid de titan (E 171), sunset yellow (E 110), ponceau 4R (E 124), negru briliant (E 151), patent blue V, hidroxibenzoat de metil, hidroxibenzoat de propil, gelatina.

Contraindicatii: Bilobil Forte nu se va administra daca ati avut reactii de hipersensibilitate (alergie) la extractul din frunze de Ginkgo biloba sau la oricare dintre excipientii medicamentului.

Reactii adverse: Ca toate medicamentele, Bilobil Forte poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

In cazuri foarte rare, Bilobil Forte poate provoca tulburari digestive usoare, cefalee sau reactii de hipersensibilitate la nivelul pielii. Daca apare o reactie de hipersensibilitate, opriti administrarea capsulelor. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Mod de administrare: Utilizati intotdeauna Bilobil Forte exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Bilobil Forte este un medicament destinat adultilor. Doza recomandata este de:

- 120-240 mg extract uscat din frunze de Ginkgo biloba impartit in 2-3 prize, dupa mese, in cadrul tratamentului simptomatic al deficitului neurosenzorial si cognitiv cronic al varstnicului.

- 120 mg-160 mg extract uscat din frunze de Ginkgo biloba impartit in 2-3 prize, dupa mese, in cadrul tratamentului simptomatic al arteriopatiilor obliterante cronice ale membrelor inferioare si in sindromul Raynaud la debut.

Capsulele se vor inghiti cu putina apa.

Precautii: In caz de hipersensibilitate administrarea Bilobil Forte se va intrerupe. Nu este recomandata utilizarea capsulelor de Bilobil Forte la copii.

O capsula contine 132 mg lactoza. Datorita prezentei lactozei acest medicament nu este recomandat pacientilor cu galactozemie congenitala, sindrom de malabsorbtie a glucozei si galactozei deficit de lactaza.

Sarcina si alaptarea: Nu sunt disponibile date clinice legate de folosirea medicamentului in timpul sarcinii si alaptarii. Cu toate ca studiile la animale nu au evidential efecte nocive asupra fatului, folosirea medicamentului la gravide sau mame care alapteaza nu este recomandata.

Forma de prezentare: Cutie cu 2 blistere din Al/PVC a cate 10 capsule. Cutie cu 6 blistere din Al/PVC a cate 10 capsule.

Producator: KRKA - Slovenia

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului BILOBIL INTENS 120 mg, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Bilobil, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Bilobil...
Citeste prospectul medicamentului Gutron, fiole 5 mg si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...