CLOPIXOL ACUPHASE , solutie injectabila

Citeste prospectul medicamentului  CLOPIXOL ACUPHASE , solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Schizofrenie, indeosebi forme cu agitatie si agresivitate.

Prezentare farmaceutica: Fiole a 1 ml solutie uleioasa injectabila continand zuclopentixol decanoat 200 mg.

Actiune terapeutica: Neuroleptic tioxantenic, antipsihotic activ si sedativ cu efect prelungit (preparat retard); 200 mg zuclopentixol decanoat echivaleaza cu 25 mg flufenazina decanoat si 40 g flupentixol decanoat.

Mod de administrare: In injectii intramusculare profunde, obisnuit 1-2 fiole (200-400 mg) la fiecare 2-4 saptamani - se incepe cu 1/2 fiola si se creste progresiv, dupa nevoie (doza maxima recomandata este de 3 fiole o data pe saptamana); pentru cantitati mai mari de 2 fiole se fac 2 injectii, in locuri diferite.

Reactii adverse: Sunt posibile reactii extrapiramidale in primele zile dupa injectii, mai ales la inceputul tratamentului (se administreaza, eventual, Romparkin), mai rar somnolenta; ocazional reactii iritative locale - eritem, edem, noduli fibrosi; galactoree, amenoree, diskineziile tardive, semnalate pentru alte neuroleptice, sunt posibile teoretic si pentru zuclopentixol.

Contraindicatii: Intoxicatie acuta cu alcool, barbiturice, opioide; bolnavi psihotici care nu tolereaza neuroleptice orale, psihoze cu apatie, psihoze cu parkinsonism, arterioscleroza avansata, stari confuzionale senile, boli renale, hepatice si cardio-vasculare grave; se va evita sau prudenta in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru, nu se recomanda la copii.

Producator: Lundbeck

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Lyogen, solutie uz intern si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Fluanxol depot , fiole si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Piportil L4 si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Neuroleptic...