Circadin

Circadin este utilizat separat pentru tratarea pe termen scurt a insomniei primare (somn de slaba calitate) la pacientii in varsta de cel putin 55 de ani.

"Primar" inseamna ca insomnia nu are cauze identificate, inclusiv alte cauze medicale, mentale sau de mediu.

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Ce este Circadin?

Circadin este un medicament care contine substanta activa denumita melatonina. Este disponibil sub forma de comprimate albe cu eliberare prelungita (2 mg). Eliberare prelungita inseamna ca melatonina este eliberata incet din comprimat pe parcursul a catorva ore.

Cum se utilizeaza Circadin?

Doza recomandata de Circadin este un comprimat pe zi, administrat cu 1 sau 2 ore inainte de culcare si dupa masa. Aceasta doza trebuie continuata timp de trei saptamani. Circadin nu este recomandat pentru administrarea la pacientii cu probleme hepatice si ar trebui utilizat cu atentie de pacientii cu probleme renale.

Cum actioneaza Circadin?

Substanta activa din Circadin, melatonina, este un hormon natural, produs in mod normal de o glanda din creier numita glanda pineala. Melatonina este implicata in coordonarea ciclului de dormit al corpului actionand asupra celulelor din anumite zone ale creierului. Nivelurile acestuia in sange cresc in mod normal dupa lasarea intunericului si ajung la nivel maximum la miezul noptii pentru a provoca somnul. Este posibil ca persoanele in varsta sa produca mai putina melatonina, ceea ce conduce la aparitia insomniei. Inlocuind hormonul, Circadin creste nivelul melatoninei in sange, contribuind la aparitia somnului. Comprimatele Circadin elibereaza melatonina incet pe parcursul a catorva ore, copiind productia naturala a melatoninei in corp.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Zerene si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Zerene este un...
Citeste prospectul medicamentului Stilnox si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Insomnie. Prezentare...
Indicatii: Tratamentul de scurta durata al insomniei. Rohypnolul se recomanda numai atunci cand tulburarile sunt grave (indeosebi...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare