Controloc®, tablete acido-rezistente

Citeste prospectul medicamentului  Controloc®, tablete acido-rezistente si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Actiune: Inhibitor selectiv al pompei de protoni/substituent de benzimidazol.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate cunoscuta la unul din constituentii sai.

Precautii:

Administrarea in sarcina si in perioada de alaptare. In timpul sarcinii si a alaptarii Controloc va fi folosit numai in cazuri de stricta necesitate. Studiile pe animale au dovedit absenta efectului teratogen, a leziunilor fetale. Medicamentul a fost detectat in cantitati foarte mici in laptele matern. Administrarea la copii. Nu exista inca experienta necesara privind tratamentul la copii.

Reactii:

Tratamentul cu Controloc poate da ocazional cefalee sau diaree. Rareori s-au constatat: greturi, dureri in abdomenul superior, balonare, eruptie cutanata si ameteli. In cazuri individuale s-au raportat: edeme, febra, debutul unor stari depresive si tulburari de vedere (vedere incetosata). In cazul aparitiei altor efecte secundare in afara celor mentionate mai sus va recomandam sa va adresati medicului curant!

Compozitie:

1 tableta acido-rezistenta contine: Ingredient activ: 45,1 mg pantoprazol sesquihidrat de sodiu (echivalent cu 40 mg pantoprazol). Ingredienti inactivi: carbonat de sodiu anhidru, manitol (=0,0036 BU), crospovidone, polividone K25, polividone K90, stearat de calciu, propilen glicol, metilhidroxipropilceluloza, poli i(acid acrilic, acid metacrilic) (etil, metil/acrilat, metacrilat)s 1:1, polisorbat 80, lauril-sulfat de sodiu, trietil citrat, coloranti: E171, E172.

Administrare:

Dozare. Absenta unor indicatii speciale permite folosirea schemei standard: Doza uzuala: recomandata este de 1 tableta de Controloc (40 mg Pantoprazol) in priza unica zilnica. In anumite cazuri aceasta doza poate fi crescuta la 2 tablete pe zi. Doza maxima zilnica pentru pacientii varstnici sau cu insuficienta renala este de 40 mg Pantoprazol. La pacientii cu insuficienta hepatica severa se va administra 1 tableta de Controloc (40 mg Pantoprazol) la doua zile. Se va inghiti intreaga tableta, nemestecata si fara a se sparge, cu apa, inaintea sau in timpul micului dejun. Durata tratamentului: Ulcerul duodenal se vindeca in 2 saptamani. Ulcerul gastric se trateaza 4 saptamani. Esofagita de reflux necesita 4 saptamani. Cazurile deosebite pot beneficia de prelungirea terapiei pana la: 4 saptamani in ulcerul duodenal; 8 saptamani pentru ulcerul gastric si esofagita de reflux. Absenta unor studii asupra sigurantei adminis-trarii indelungate impune limitarea terapiei continue la cca 8 saptamani.

Producator :

Byk Gulden

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Controloc comprimate 40 mg si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Zantac, preparate orale si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Zantac, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tratamentul...