Daronrix, vaccin

Daronrix este un vaccin.

Daronrix este o suspensie injectabila care contine virusuri gripale inactivate (ucise). Vaccinul contine o susa (tulpina) de virus gripal denumita A/Viet Nam/1194/2004 (H5N1).

Pentru ce se utilizeaza Daronrix?

Daronrix este un vaccin care se poate utiliza numai atunci cand exista o declaratie oficiala a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) sau a Uniunii Europeane (UE) in legatura cu instalarea pandemiei de gripa. O pandemie de gripa se produce odata cu aparitia unui nou tip (susa sau tulpina) de virus gripal, capabil sa se raspandeasca cu usurinta de la o persoana la alta, deoarece populatia nu are imunitate (protectie) impotriva virusului. Pandemia poate afecta majoritatea tarilor si regiunilor lumii.

Daronrix trebuie administrat conform recomandarilor oficiale.

Vaccinul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Daronrix?

Daronrix se administreaza in doua doze, la un interval de cel putin trei saptamani. Medicamentul se administreaza prin injectie intramusculara, la nivelul partii superioare a bratului.

Cum actioneaza Daronrix?

Daronrix este un vaccin "mostra". Acesta este un tip special de vaccin care poate fi produs pentru a facilita controlul unei pandemii.

Inaintea aparitiei unei pandemii, nimeni nu cunoaste care va fi tulpina de virus gripal implicata, de aceea companiile farmaceutice nu pot prepara dinainte vaccinul corect. Cu toate acestea, companiile farmaceutice pot prepara un vaccin care contine o tulpina de virus gripal selectionata in mod specific, deoarece nimeni nu a fost expus la aceasta si, in consecinta, nimeni nu este imun la aceasta.

Acest vaccin poate fi testat pentru a observa reactiile pe care le provoaca la om, ceea ce permite sa se prevada cum va reactiona populatia cand tulpina de virus gripal implicata in producerea unei pandemii, va fi introdusa in vaccin.

Vaccinul contine de asemenea un "adjuvant" (un compus care contine aluminiu) pentru a stimula un raspuns mai bun.

Alte informatii despre Daronrix:

Comisia Europeana a acordat GlaxoSmithKline Biologicals s.a. o autorizatie de comercializare pentru Daronrix, valabila pe intregul teritoriul Uniunii Europene, la 21 martie 2007.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 03-2007.

Etichete: daronrix, vaccin, pandemie, gripa

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Prepandrix si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Prepandrix este un...
Fluenz se utilizeaza pentru prevenirea gripei la copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 24 de luni...
Vaccinarea anticovid se deruleaza pe intreaga planeta. Exista 4 companii europene care au produs vaccinuri omolagate. Rusia...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare