Dicynone

Indicatii prospect: Chirurgie: profilaxia si tratamentul hemoragiilor per- si postoperatorii in toate interventiile delicate sau pe tesuturi bogat vascularizate: ORL, ginecologie, obstetrica, urologie.

In chirurgia interna: profilaxia si tratamentul hemoragiilor capilare de diverse etiologii si localizari ca hematurie, hematemeza si melena, metroragie, menoragii primare sau provocate de dispozitive intrauterine, epistaxis, gingivoragie. In neonatalogie: profilaxia hemoragiilor periventriculare la prematuri.

Precautii: Ca majoritatea medicamentelor, Dicynone si Dicynone 500 nu se vor administra femeilor in timpul primului trimestru al sarcinii.

Reactii adverse: Etamsilatul nu provoaca efecte secundare serologice sau alergice.

Compozitie: Dicynone: Fiecare fiola a 2 ml contine: 1,4 dihidroxibenzen sulfonat de dietilamoniu (DCI - etamsilat) - 250 mg. Fiecare comprimat contine: 1,4 dihidroxibenzen sulfonat de dietilamoniu (DCI - etamsilat) - 250 mg. Dicynone 500: Fiecare comprimat contine: 1,4 dihidroxibenzen sulfonat de dietilamoniu (DCI - etamsilat) - 500 mg.

Actiune: Etamsilatul este un antihemoragic si un angioprotector de sinteza care actioneaza asupra primei faze a hemostazei (interactiune endotelioplachetara). Ameliorand adezivitatea plachetara si restaurand rezistenta capilara, produce scurtarea timpului de sangerare si reducerea pierderilor sanguine. Etamsilatul nu poseda efect vasoconstrictor, nu influenteaza fibrinoliza si nu modifica factorii plasmatici ai coagularii.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Trombina uscata sterila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Rutin S si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: In...
KOGENATE Bayer se utilizeaza in tratamentul si profilaxia hemoragiilor la pacientii cu hemofilie A (o afectiune hemoragica...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare