Enbrel 25 mg, pulbere si solvent pentru solutie injectabila

Enbrel 25 mg, pulbere si solvent pentru solutie injectabila.

Etanerceptul, componenta activa a Enbrel, este alcatuit din doua proteine umane. El blocheaza activitatea unei alte proteine din organism, ce cauzeaza inflamatie.

Etanerceptul actioneaza prin reducerea inflamatiei care apare in anumite boli. La adulti (cu varsta de 18 ani sau peste), Enbrel poate fi utilizat pentru poliartrita reumatoida moderata sau severa, artrita psoriazica, spondilita anchilozanta severa si psoriazisul moderat sau sever – in fiecare din aceste cazuri, de obicei atunci cand alte tratamente utilizate pe scara larga nu au dat rezultate suficient de bune sau nu sunt potrivite pentru dumneavoastra.

In poliartrita reumatoida, Enbrel este utilizat de obicei in asociere cu metotrexatul, desi poate fi utilizat si singur in cazul in care tratamentul cu metotrexat nu este potrivit pentru dumneavoastra. Fie ca este utilizat singur sau in asociere cu metotrexatul, Enbrel poate incetini deteriorarea articulatiilor dumneavoastra, cauzata de poliartrita reumatoida, si va poate imbunatati capacitatea de a va desfasura activitatile zilnice normale.

Pentru pacientii cu artrita psoriazica cu implicare articulara multipla, Enbrel poate imbunatati capacitatea dumneavoastra de a va desfasura activitatile zilnice normale. Pentru pacientii cu articulatii simetrice multiple dureroase sau umflate (de exemplu: maini, incheieturi sau picioare), Enbrel poate incetini deteriorarea structurala a acelor articulatii, produsa de boala.

La copii si adolescenti (4-17 ani), Enbrel poate fi utilizat pentru tratarea artritei juvenile idiopatice care afecteaza mai multe articulatii, in cazul in care medicamentul numit metotrexat nu a dat rezultate suficient de bune sau nu este potrivit pentru copil.

Enbrel nu este eficace ca tratament al granulomatozei Wegener, o boala inflamatorie rara. In cazul in care dumneavoastra sau copilul aflat in ingrijirea dumneavoastra aveti granulomatoza Wegener, discutati cu medicul dumneavoastra.

Utilizarea altor medicamente: Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca dumneavoastra sau copilul luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Nici dumneavoastra si nici copilul nu trebuie sa utilizati Enbrel cu medicamente care contin substantele active, anakinra sau abatacept.

Utilizarea Enbrel cu alimente si bauturi: Enbrel poate fi utilizat cu sau fara alimente sau bauturi.

Sarcina si alaptarea: Efectele Enbrel asupra femeilor gravide nu sunt cunoscute, prin urmare nu se recomanda utilizarea Enbrel in timpul sarcinii. Este necesar ca femeile care utilizeaza Enbrel sa nu ramana gravide. In cazul in care pacienta ramane gravida, trebuie informat imediat medicul.

Femeile care utilizeaza Enbrel nu trebuie sa alapteze, deoarece nu se cunoaste daca Enbrel trece in laptele matern la om.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Nu este de asteptat ca Enbrel sa afecteze capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Mod de folosire: Doza uzuala este de 25 mg de doua ori pe saptamana sau 50 mg o data pe saptamana, sub forma unei injectii sub piele. Cu toate acestea, medicul dumneavoastra ar putea stabili o alta frecventa la care sa va injectati Enbrel.

Medicul dumneavoastra va decide cat timp trebuie sa utilizati Enbrel si daca este necesara reluarea tratamentului, in functie de raspunsul la tratamentul pe care l-ati avut. Daca Enbrel nu va avea nici un efect asupra starii dumneavoastra dupa 12 saptamani, s-ar putea ca medicul sa va indice sa incetati sa mai utilizati acest medicament.

Dozajul la copii si adolescenti (cu varste cuprinse intre 4 si 17 ani): Doza corespunzatoare pentru copil depinde de greutatea sa corporala. Medicul va va da indicatii detaliate privind prepararea si masurarea dozei corespunzatoare pentru copil.

Modul si calea de administrare: Administrarea Enbrel se face printr-o injectie sub piele (injectie subcutanata).

Pulberea trebuie dizolvata inainte de utilizare.

Mod de pastrare: A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu utilizati Enbrel dupa data de expirare (EXP), inscrisa pe cutie. A se pastra la frigider (2°C – 8°C). A nu se congela.

Se recomanda utilizarea imediat dupa prepararea solutiei de Enbrel. Cu toate acestea, solutia poate fi utilizata in decurs de 6 ore daca este pastrata la frigider (2°C – 8°C). Nu utilizati Enbrel daca observati ca solutia nu este limpede sau contine particule. Solutia trebuie sa fie limpede, incolora sau usor galbuie, fara elemente solide, flocoane sau particule. Eliminati cu atentie orice cantitate de solutie de Enbrel care nu a fost injectata in decurs de 6 ore.

Ce contine Enbrel: Substanta activa a Enbrel este etanercept. Fiecare flacon de Enbrel 25 mg contine etanercept 25 mg. Celelalte componente suntPulbere: manitol, zahar si trometamol. Solvent: apa pentru preparate injectabile.

Cum arata Enbrel si continutul ambalajului: Enbrel 25 mg este furnizat sub forma de pulbere alba si solvent pentru solutie injectabila. Fiecare cutie contine 4 flacoane unidoza, 4 seringi preumplute cu apa pentru preparate injectabile si 8 tampoane cu alcool medicinal.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata: Wyeth Europa Ltd.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Xylocaine adrenaline, solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Xantinol nicotinat, solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Votrex, solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Actiune...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare