Epicocillin

Citeste prospectul medicamentului Epicocillin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Antibiotic cu spectrul larg, Epicocillin este indicat în tratamentul: infectiilor respiratorii cu H. influenzae (pneumonii, bronsite) - chiar în conditiile în care numarul tulpinilor rezistente ale acestuia este în crestere; infectiile tractului urinar cauzate de E. coli, P. mirabilis, Str. faecalis; gonoreei; meningitei cu Haemophillus ca alternativa la cloramfenicol; infectii biliare (realizeaza concentratii mari in bila) si ale tractului intestinal, cauzate de E. coli, Salmonella, Shigella.

Contraindicatii:

Epicocillin este contraindicat in cazul pacientilor care prezinta sensibilitate la penicilina si a celor cu insuficienta renala.

Reactii adverse:

Reactii alergice cutanate (urticarie, maculo-papule); diaree, greata, varsaturi; cresterea transaminazelor serice in cazul suprainfectiilor cu Pseudomonas si Candida.

Compozitie:

Fiecare flacon injectabil respectiv fiecare capsula contin: ampicilina sodica echivalent a 500 mg, respectiv 250 mg ampicilina activa.

Actiune:

Epicocillin are actiune bactericida. Este foarte eficient in tratamentul infectiilor generate de: Haemophillus influenzae, E. coli, Proteus mirabilis, Streptococus faecalis, Salmonella, Shigella si a mai multor germeni.

Administrare:

Intramuscular pana la 3 g/zi, fractionat; intravenos lent in decursul a 3-4 minute sau in perfuzie; intraperitoneal, intrapleural sau intraarticular in doza de 500 mg/zi; intratecal in meningite in urmatoarele doze: copii pana la 2 ani: 5-10 mg/zi; copii intre 2-10 ani: 10-20 mg/zi; adulti: 20-40 mg/zi.

Doza: 250mg

Ambalaj: Cutie x 2 blist. x 6 caps.; (3 ani)

Firma producatoare: E.I.P.I.CO.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Klacid – tablete cu eliberare retard si afla pentru ce este indicat si cum...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare