Epicocillin

Citeste prospectul medicamentului Epicocillin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Antibiotic cu spectrul larg, Epicocillin este indicat în tratamentul: infectiilor respiratorii cu H. influenzae (pneumonii, bronsite) - chiar în conditiile în care numarul tulpinilor rezistente ale acestuia este în crestere; infectiile tractului urinar cauzate de E. coli, P. mirabilis, Str. faecalis; gonoreei; meningitei cu Haemophillus ca alternativa la cloramfenicol; infectii biliare (realizeaza concentratii mari in bila) si ale tractului intestinal, cauzate de E. coli, Salmonella, Shigella.

Contraindicatii:

Epicocillin este contraindicat in cazul pacientilor care prezinta sensibilitate la penicilina si a celor cu insuficienta renala.

Reactii adverse:

Reactii alergice cutanate (urticarie, maculo-papule); diaree, greata, varsaturi; cresterea transaminazelor serice in cazul suprainfectiilor cu Pseudomonas si Candida.

Compozitie:

Fiecare flacon injectabil respectiv fiecare capsula contin: ampicilina sodica echivalent a 500 mg, respectiv 250 mg ampicilina activa.

Actiune:

Epicocillin are actiune bactericida. Este foarte eficient in tratamentul infectiilor generate de: Haemophillus influenzae, E. coli, Proteus mirabilis, Streptococus faecalis, Salmonella, Shigella si a mai multor germeni.

Administrare:

Intramuscular pana la 3 g/zi, fractionat; intravenos lent in decursul a 3-4 minute sau in perfuzie; intraperitoneal, intrapleural sau intraarticular in doza de 500 mg/zi; intratecal in meningite in urmatoarele doze: copii pana la 2 ani: 5-10 mg/zi; copii intre 2-10 ani: 10-20 mg/zi; adulti: 20-40 mg/zi.

Doza: 250mg

Ambalaj: Cutie x 2 blist. x 6 caps.; (3 ani)

Firma producatoare: E.I.P.I.CO.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Klacid – tablete cu eliberare retard si afla pentru ce este indicat si cum...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...