Etamsilat , fiole

Indicatii: Profilaxia si tratamentul hemoragiilor prin ruptura de vase mici (in panza), in cursul interventiilor chirurgicale sau in diverse situatii clinice - ciroza si hepatita cronica, hemoragii in sfera ginecologica, purpura, echimoze si hematoame spontane, epistaxis, hemoragii gingivo-dentare, hemoragii de natura medicamentoasa (prin anticoagulante sau antiinflamatorii nesteroidiene).

Compozitie: Fiole continand 0,250 g etamsilat.

Actiune farmacoterapeutica: Hemostatic ce mentine stabilitatea peretelui capilar; reduce timpul de sangerare fara sa afecteze coagularea; nu este vasoconstrictor si antifibrinolitic. Creste glicogenul de la nivelul plachetelor. Scade timpul de sangerare cu 40-45% dupa primele 30 de minute. Efectul dureaza circa 6 ore. Se administreaza pentru profilaxia si controlul hemoragiilor din vasele capilare mici.

Contraindicatii: Se administreaza cu prudenta sau se evita la pacientii cu afectiuni tromboembolice, fibrilatie atriala si angina pectorala.

Posologie si mod de administrare: Injectii intramusculare sau intravenoase, 3 fiole (0,75 g) cu 1-2 ore inaintea interventiilor chirurgicale, eventual inca 1-2 fiole in timpul operatiei sau dupa aceasta; in urgente, 2-3 fiole, apoi cate o fiola la 4-6 ore, doza de intretinere uzuala este de o fiola de 2 ori/zi.

Reactii adverse: Rareori hipotensiune trecatoare, cefalee si eruptii cutanate.

Forma de prezentare: Cutii cu 10 fiole a 2 ml. Cutii cu 100 fiole a 2 ml.

Conditii de pastrare: Ferit de lumina. Valabilitate: 3 ani de la data fabricatiei.

Producator: Sicomed

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Trombina uscata sterila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Rutin S si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: In...
KOGENATE Bayer se utilizeaza in tratamentul si profilaxia hemoragiilor la pacientii cu hemofilie A (o afectiune hemoragica...