Eviplera

Eviplera se utilizeaza pentru tratamentul adultilor infectati cu virusul imunodeficientei umane de tip 1 (HIV-1), virus care cauzeaza sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA).

Eviplera este un medicament care contine substantele active emtricitabina (200 mg), rilpivirina (25 mg) si tenofovir disoproxil (245 mg). Este disponibil sub forma de comprimate.

Cum se utilizeaza Eviplera?

Tratamentul cu Eviplera trebuie initiat numai de catre un medic cu experienta in tratamentul infectiei cu HIV. Doza recomandata este de un comprimat o data pe zi, care trebuie administrat impreuna cu alimente.

Daca pacientii trebuie sa inceteze administrarea uneia din substantele active sau daca trebuie sa isi modifice doza, acestia trebuie trecuti pe preparate separate de emtricitabina, rilpivirina si tenofovir disoproxil.

Cum actioneaza Eviplera? Eviplera contine trei substante active: emtricitabina, care este un inhibitor nucleozidic al revers-transcriptazei, rilpivirina, care este un inhibitor non-nucleozidic al revers-transcriptazei (INNRT), si tenofovir disoproxil, care este un "precursor medicamentos" al tenofovirului, ceea ce înseamna ca este convertit în substanta activa tenofovir în organism. Tenofovir este un inhibitor nucleotidic al revers-transcriptazei. Atat inhibitorii nucleozidici, cat si inhibitorii nucleotidici ai revers-transcriptazei sunt numiti în mod obisnuit INRT.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Zantac, preparate orale si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Indicatii: Prezista este un medicament antiretroviral utilizat in tratamentul infectiei cu virusulimunodeficientei umane (HIV). Apartine unui grup...
PegIntron se utilizeaza pentru tratarea pacientilor adulti cu hepatita cronica (de lunga durata) de tip C (boala...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare