Fenospept , comprimate pentru supt

Citeste prospectul medicamentului Fenosept, comprimate pentru supt si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Pentru antisepsie oro-faringiana in stomatite, gingivite, faringite si profilactic, dupa extractii dentare si amigdalectomie; pentru antisepsia pielii inaintea injectiilor, inciziilor, punctiilor, interventiilor chirurgicale, in caz de plagi superficiale, in piodermite, eczeme infectate, ulceratii infectate, micoze, leucoree, vulvovaginite, cistite, uretrite, toaleta parturientelor; pentru dezinfectia instrumentelor, seringilor, canulelor etc. (din otel inoxidabil, cromate sau nichelate).

Prezentare farmaceutica: Comprimate pentru supt continand fenilmercuriborat 0,3 mg (flac. cu 20 buc.); solutie apoasa pentru uz extern continand fenilmercuriborat 2‰ (flac. cu 100 ml); pudra continand fenilmercuriborat 66 mg, alantoina 1 g si hidrolizat de colagen 16 g/100 g (flac. cu 30 g).

Actiune terapeutica: Antiseptic organo-mercurial, activ fata de bacterii, virusuri, ciuperci si protozoare; alantoina si hidrolizatul de colagen, continute in pudra, confera proprietati antiinflamatorii (slabe), epitelizante si cicatrizante.

Mod de administrare: La adulti, cate 1 comprimat pentru supt la fiecare 1-2 ore in faza acuta, apoi 1 comprimat de 3-4 ori/zi (cel mult 4 saptamani); la copii, 1 comprimat de 3-4 ori/zi. Solutia 2‰ pentru uz extern se foloseste diluata; concentratiile utile sunt: pentru instrumente 1‰, pentru piele 0,5-1‰, pentru mucoase 0,05-0,01‰. Pudra se aplica local (dupa curatarea leziunii) de 1-2 ori/zi, sub pansament steril. Administrarea accidentala pe cale generala a formelor pentru uz local provoaca enterita si nefropatie toxica (doze mari).

Contraindicatii: Nu se foloseste la copii mai mici de 2 ani si la persoanele cu alergie la fenilmercuriborat; nu se administreaza pe cale generala, nu se aplica sub pansament ocluziv (poate provoca arsuri); nu se asociaza antiseptice iodate, nu se pune in contact cu aluminiul sau aliaje.

Producator: Terapia S.A.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Urospen n, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Unguent cu oxid galben de mercur si afla pentru ce este indicat si cum...
Citeste prospectul medicamentului septozol si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii si mod...