Finasterid STADA 5 mg, comprimate filmate

Indicatii: Tratamentul si controlul hiperplaziei prostatice benigne (HPB) pentru reducerea dimensiunilor marite ale prostatei, ameliorarea debitului urinar si a simptomelor asociate cu HPB.

Compozitie: Un comprimat filmat contine finasterida 5 mg

Excipient: un comprimat filmat contine lactoza monohidrat 75 mg.

Indicatii terapeutice:  Tratamentul si controlul hiperplaziei prostatice benigne (HPB) pentru reducerea dimensiunilor marite ale prostatei, ameliorarea debitului urinar si a simptomelor asociate cu HPB, ca si reducerea frecventei de aparitie a retentiei urinare acute si a necesitatii interventiei chirurgicale, inclusiv rezectie transuretrala a prostatei (TURP) si prostatectomie.

Finasterid STADA 5 mg, comprimate filmate trebuie administrat pacienfilor cu hiperplazie de prostata (volumul prostatic mai mare de 40 ml).

Doze si mod de administrare: Pentru administrare orala. Dozajul la adulii

Doza recomandata este de un comprimat de 5 mg pe zi, administrat cu sau fara alimente. Comprimatul trebuie inghifit intreg, fara a fi divizat sau zdrobit (vezi pct. 6.6). Desi poate fi observata o ameliorare precoce a simptomelor, este necesar un tratament pe o perioada de cel pufin 6 luni pentru a se putea aprecia obiectiv daca s-a obfinut beneficiul terapeutic.

Dozajul la pacienti cu insuficienta hepatica. Nu sunt disponibile date privind pacienfii cu insuficienta hepatica (vezi pct. 4.4). Dozajul la pacienti cu insuficienfa renala.

Nu este necesara modificarea dozei la pacientii in diferite stadii de insuficienta renala (clearance-ul creatininei pana la 9 ml/min), deoarece nu a fost demonstrat pe baza studiilor farmacocinetice ca afectarea functiei renale influenfeaza eliminarea finasteridei. Nu s-au efectuat studii privind finasterida la pacienfii aflati sub hemodializa.

Dozajul la varstnici: Nu este necesara modificarea dozei, desi studiile farmacocinetice au aratat ca rata de eliminare a finasteridei la pacientii cu varsta peste 70 de ani este relativ mai scazuta

Contraindicatii: Hipersensibilitate la finasterida sau la oricare dintre excipienti. Contraindicat la femei si copii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Finasteride Teva 5 mg, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum...
Indicatii prospect: Tratamentul si controlul hiperplaziei prostatice benigne (HPB) pentru reducerea dimensiunilor marite ale prostatei, ameliorarea debitului...
Indicatii:Tratamentul simptomelor moderate-severe ale hiperplaziei benigne de prostata (HBP). Reducerea riscului de retentie urinara acuta (RUA) si...