Fluven, crema

Fluven este un medicament care se prezinta sub forma injectabila sau sub forma de crema.

Indicatii: Administrare injectabila: tratament trombozelor venoase si al emboliei pulmonare, trombozelor arteriale (indeosebi IMA); profilaxia accidentelor tromboembolice venoase si arteriale; ca anticoagulant in cadrul transfuziilor, circulatiei extracorporale si dializei.

Extern: sindrom varicos si complicatiile lui; flebita varicoasa postchirurgicala; complicatiile safenectomiei; traumatisme si contuzii; edeme si infiltratii localizate; hematoame subcutanate. Afectiuni traumatice musculo-tendinoase si capsulo-ligamentare.

Forma de prezentare: Crema 500 UI/1 g; ct. x 1 tub x 40 g

Doze si recomandari: Administrare injectabila: adulti si copii: inj. intravenos 400-600 UI/kg/zi; varstnici: reducerea dozei la jumatate. Ext.: Se aplica de 1-3 ori pe zi cate 3-10 cm gel pe suprafata afectata, masand usor.

Contraindicatii: Prudenta in antecedente de trombopenie dupa administrare de heparina sau heparinoizi; tendinta de hemoragii la pacienti cu tulburari de hemostaza, cu exceptia coagulopatiei de consum nedatorata heparinei; leziuni organice cu risc hemoragic; endocardite infectioase acute (cu exceptia celor ce survin pe proteze mecanice); perioada postoperatorie, dupa interventii chirurgicale cerebrale sau medulare; accident cerebrovascular hemoragic; alergie la heparina.

Atentionari: Administrare injectabila: controlul de laborator al coagularii sangelui si numararea trombocitelor inaintea inceperii tratament, apoi la intervale de 2-3 zile; evitarea manevrelor ce pot leza vasele de sange; prudenta in IH, IR, HTA, bolile vasculare retiniene, traumatisme; Ext.: Nu se va aplica in caz de sangerare, pe plaga sau pe mucoasa. Interactiuni medicamentoase: acid acetilsalicilic, AINS, ticlopidina, anticoagulante orale, glucocorticoizi sistemici (doze mari), dextran 40. Sarcina si alaptare.

Reactii adverse: Accidente hemoragice; hematoame la locul inj. s.c. sau noduli inflamatori; rar: trombocitopenie severa, necroza cutanata la locul inj., manifestari alergice cutanate sau sistemice; osteoporoza (in cazul tratament prelungit cu doze mari); cresterea transaminazelor, eozinofilie; exceptional alopecie, priapism; cateva cazuri de hipoaldosteronism cu hiperkaliemie si/sau acidoza metabolica.

Etichete: fluven, medicamente, crema

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Procto-Glyvenol Crema si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Procto-Glyvenol determina...
Citeste prospectul medicamentului Ovestin, crema si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii si...
Citeste prospectul medicamentului Locoid 0,1% lipocrema si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare