Fucithalmic, gel oftalmic

Citeste prospectul medicamentului Fucithalmic, gel oftalmic si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Tratamentul infectiilor cutanate determinate de microorganisme sensibile la acidul fusidic: impetigo, plagi infectate, hidrosadenita, foliculite, furuncule, abcese, eritrasma.

Gelul oftalmic este indicat pentru tratamentul infectiilor oculare determinate de microorganisme sensibile la acisul fusidic (conjunctivite, blefarite, keratite, dacriocistite).

Forma de prezentare

Gel. oft. 1%; ct. x 1 tub x 5 g

Dozaj si mod de administrare

Crema/unguentul se aplica local de 2-3 ori/zi, dupa spalarea si uscarea zonei afectate, cu sau fara pansament ocluziv, timp de 7 zile. In infectiile oculare se instileaza in sacul conjunctival o picatura de gel oftalmic de 2 ori pe zi. Tratamentul se va continua cel putin 2 zile dupa ce ochiul revine la aspectul normal.

Contraindicatii

Hipersensibilitate. Infectii cutanate la nivelul zonei mamare la femeile care alapteaza.

Atentionari

Indicat numai pentru aplicatii cutanate. Nu se aplica pe mucoase sau pe plagi. Trebuie evitat contactul cu ochii, in tratamentul cu Fucidin crema/unguent. In timpul tratamentului cu fucithalmic nu se vor aplica lentile de contact.

Reactii adverse

Fenomene de iritatie sau hipersensibilizare (eritem, prurit, senzatie de arsura), usturime locala oculara. Putin probabil reactii adverse sistemice (toxi-citate hepatica).

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Virgan, gel oftalmic si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Eyestil gel si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Gel oftalmic...
Citeste prospectul medicamentului Triamcinolon S si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Infectii...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare