Hidromorfon cu atropina

Citeste prospectul medicamentului Hidromorfon cu atropina si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Preanestezie, analgezie postoperatorie. Infarct miocardic, pulmonar, edem pulmonar acut, traumatisme cu dureri violente, arsuri de gradul II, colica biliara, saturnina si renala. Dureri tabetice, neoplazice.

Compozitie: Fiole 1 ml continand clorhidrat de hidromorfon 0,002 g, sulfat de atropina 0,0003 g.

Actiune farmacoterapeutica: Hidromorfon este un analgezic puternic, mai activ decat morfina, cu actiune deprimanta asupra scoartei cerebrale.

Atropina prin actiunea ei parasimpaticolitica lizeaza spasmele pe musculatura neteda si in special pe pilor, tract digestiv in general, spasmele sfincterului Oddi si sfincterului vezical.

Contraindicatii: Abdomen acut, insuficienta circulatorie, insuficienta respiratorie, insuficienta renala, traumatisme cranio-cerebrale, glaucom.

Mod de administrare: Injectii intramusculare, subcutanate, intravenoase. Adulti: 1-2 fiole la nevoie in 24 de ore, in injectii subcutanate, intravenoase sau intramusculare in doze corespunzatoare. Copii: 10-15 ani, 0,1 mg/5 kg corp. Nu se administreaza la copii sub 10 ani, decat cu mare prudenta, la indicatia medicului.

Forma de prezentare: Cutii cu 3 fiole de 1 ml. Cutii cu 100 fiole de 1 ml.

Conditii de pastrare: A se feri de lumina, la “Venena". Se elibereaza numai cu prescriptie medicala.

Producator: Sicomed

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Hidromorfon cu scopolamina si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Indicatii: Calmarea simptomatica a durerii moderate si severe (boli neoplazice, infarct miocardic, interventii chirurgicale), reduce anxietatea asociata...
Citeste prospectul medicamentului Atropina, fiolesi afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Bronsite cu...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare