Hiposerpil

Citeste prospectul medicamentului  Hiposerpil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Hipertensiune arteriala forme usoare sau medii, mai ales cele insotite de tahicardie, tulburari vegetative; hipertensiunea din cursul sarcinii; tulburari vegetative, in special cu manifestari de hipertonie simpatica; stari de hiperexcitabilitate nervoasa, anxietate; toxicomanii, tireotoxicoza; adjuvant in tratamentul psihozelor insotite de agitatie maniacala; delirium tremens.

Compozitie: Comprimate continand 0,25 mg reserpina.

Actiune terapeutica: Antihipertensiv cu instalare lenta si prelungita (cateva saptamani) efect neurosedativ de tip tranchilizant; antipsihotic.

Dupa doze mari are actiune simpatolitica periferica. Actioneaza prin reducerea depozitelor de noradrenalina si serotonina.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la alcaloizi rauwolfia, stari de depresie psihica; boala ulceroasa; gastroenterocolita acuta; epilepsie si parkinsonism; bradicardii accentuate, bloc atrio-ventricular, infarct miocardic, insuficienta cardiaca si renala. Prudenta in cursul sarcinii. Tratamentul se va intrerupe cu 2 saptamani inainte de interventii chirurgicale sau electrosoc. Nu se administreaza copiilor sub 3 ani.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Tenstaten si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Hipertensiune arteriala. ...
Citeste prospectul medicamentului Oxprenolol si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Hipertensiune arteriala...
Citeste prospectul medicamentului Miniten 25, 50 comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare