Hyzaar 50 mg/12,5 mg comprimate filmate

Hyzaar 50 mg/12,5 mg este indicat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale la pacienti a caror tensiune arteriala nu este controlata corespunzator cu losartan sau hidroclorotiazida in monoterapie.

Compozitie: Fiecare comprimat contine ca substante active losartan (sub forma de sare de potasiu) 50 mg si hidroclorotiazida (HCTZ) 12,5 mg.

Indicatii terapeutice: Hyzaar 50 mg/12,5 mg este indicat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale la pacienti a caror tensiune arteriala nu este controlata corespunzator cu losartan sau hidroclorotiazida in monoterapie.

Doze si mod de administrare: Hyzaar 50 mg/12,5 mg poate fi administrat in asociere cu alte medicamente antihipertensive. Comprimatele de Hyzaar 50 mg/12,5 mg trebuie inghitite cu un pahar cu apa. Hyzaar 50 mg/12,5 mg poate fi administrat cu sau fara alimente.

Componentele Hyzaar s-au dovedit a avea un efect aditiv in ceea ce priveste scaderea tensiunii arteriale, reducand tensiunea arteriala intr-o masura mai mare decat fiecare componenta utilizata in monoterapie. Acest efect este considerat a fi rezultatul actiunii complementare a ambelor componente. Mai mult, ca rezultat al efectului sau diuretic, hidroclorotiazida creste activitatea reninei plasmatice, creste secretia de aldosteron, scade potasemia si creste concentratiile de angiotensina II. Administrarea de losartan blocheaza toate actiunile relevante fiziologic ale angiotensinei II, iar prin inhibarea aldosteronului poate tinde sa atenueze pierderea de potasiu asociata diureticului. S-a demonstrat ca losartanul are un efect uricozuric usor si tranzitor. S-a observat ca hidroclorotiazida determina cresteri modeste ale acidului uric; asocierea de losartan si hidroclorotiazida tinde sa atenueze hiperuricemia indusa de diuretic.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Copalia 5 mg/80 mg comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum...
Citeste prospectul medicamentului Aprovel 75, 150 si 300 mgsi afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Aprovel, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii terapeutice:...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare