Indosin Gel

Citeste prospectul medicamentului Indosin, gel si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Indosin gel este indicat in tratamentul starilor inflamatorii si dureroase articulare si periarticulare de natura reumatismala, traumatica (entorse, contuzii, bursite, tendinite, intinderi musculare) sau circulatorii (tromboze venoase etc.).

Compozitie:100 g gel contin indometacin 2 g si excipienti: levomentol 1 g, camfor racemic 0,2 g, p-hidroxibenzoat de metil 0,1g, glicerol 2g, propilenglicol 0,5g, dietanolamina 0,6g, hidroxietilceluloza 1,5g, parfum (Flower&Fruit) 1g, apa purificata 41,1g, etanol 96% 50g.

Contraindicatii:

hipersensibilitate la indometacin sau la oricare dintre componentele produsului; - hipersensibilitate la alte antiinflamatoare nesteroidiene.

Precautii:

Nu se recomanda administrarea produsului in prezenta leziunilor cutanate, pe mucoase, pe arii cutanate intinse si sub pansament ocluziv. Trebuie evitat contactul produsului cu ochii.

Interactiuni:

Este necesara prudenta in cazul administrarii produsului la pacientii tratati cu anticoagulante.

Atentionari speciale:

Se recomanda prudenta la pacientii cu astm bronsic, ulcer gastroduodenal, tulburari de coagulare, insuficienta cardiaca, hepatica sau renala si in prezenta infectiilor locale.

Sarcina si alaptarea

In absenta datelor complete privind absorbtia transcutanata a indometacinului, nu se recomanda administrarea produsului in perioada de sarcina si alaptare.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folost utilaje

In absenta datelor complete privind absorbtia transcutanata a indometacinului, pacientii trebuie avertizati ca antiinflamatoarele nesteroidiene pot produce reactii adverse nervos-centrale, cu afectarea capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare:

lndosin gel se aplica local, pe piele de 2 - 3 ori pe zi.

Reactii adverse:

Dupa administrare locala, indometacinul poate produce fenomene iritative si reactii alergice (urticarie, eruptii cutanate). In absenta datelor complete privind absorbtia transcutanata a indometacinului, nu poate fi exclusa aparitia reactiilor adverse sistemice specifice antiinflamatoarelor nesteroidiene.

Supradozaj:

Nu au fost raporate cazuri de supradozaj dupa administrarea cutanata a indometacinului.

Pastrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25°C. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj:

Cutie cu un tub din aluminiu inchis cu capac din polietilena, continand 40 g gel.

Producator:

Sintofarm

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Corneregel, gel si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Adjuvant...
Citeste prospectul medicamentului Almagel A, gel si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Exfolian NC gel si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare