Isopto carpine , solutie oftalmica

Citeste prospectul medicamentului Isopto carpine, solutie oftalmica si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Pilocarpina clorhidrat este un agent miotic (parasimpatomimetic) utilizat pentru controlul presiunii intraoculare in glaucomul cronic simplu. In glaucomul acut poate fi folosit singur inaintea interventiei chirurgicale de urgenta, sau in combinatie cu alti agenti miotici sau inhibitori ai anhidrazei carbonice.

Tratamentul cu pilocarpina clorhidrat poate fi mentinut atata timp cat presiunea intraoculara este sub control si nu exista deteriorarea functiei vizuale, indicata de modificari ale campului vizual.

Solutie sterila oftalmica.

Prezentare farmaceutica: Substanta activa: Pilocarpina clorhidrat (1% si 2%). Vehicul: Hidroxipropil metilceluloza (4 000 cps) 0,5%.

Precautii si efecte adverse: Nu se cunosc efecte adverse cu exceptia unui usor spasm ciliar avand ca rezultat reducerea temporara a acuitatii vizuale. Sensibilizarea este rareori observata. Dupa utilizare indelungata se poate dezvolta alergie de contact.

Contraindicatii: Agentii miotici sunt contraindicati in situatiile in care constrictia pupilara nu este dorita (ex: iritele acute).

Mod de administrare: Cate doua picaturi instilate in ochi, de trei ori pe zi sau conform indicatiei medicului.

Forma de prezentare: Flacon de plastic de 15 ml, cu picurator.

Conditii de pastrare: A se pastra la temperatura camerei. Flaconul se tine bine inchis.

Producator: Alcon

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Zincometil, solutie oftalmica si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Visine, solutie oftalmica si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Trusopt, solutie oftalmica si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...