Kiddi Pharmaton, sirop

Citeste prospectul medicamentului Kiddi Pharmaton, sirop si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Kiddi Pharmaton, sirop acopera necesarul crescut de vitamine si de aminoacid esential lizina, in special in timpul perioadei de crestere.

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA

Un mililitru sirop contine calciu 8,67 mg (din lactat de calciu pentahidrat 66,66 mg), clorhidrat de tiamina (vitamina B1) 0,20 mg, fosfat sodic de riboflavina (vitamina B2) 0,23 mg, clorhidrat de piridoxina (vitamina B6) 0,40 mg, colecalciferol (vitamina D3) 0,67 ug (26,67 UI), all- rac-a-tocoferil acetat (vitamina E) 1,00 mg, nicotinamida (vitamina PP) 1,33 mg, dexpantenol 0,67 mg, L-clorhidrat de lizina 20,00 mg.

15 mililitri sirop contin calciu 130 mg (din lactat de calciu pentahidrat 999,9 mg), clorhidrat de tiamina (vitamina B1) 3 mg, fosfat sodic de riboflavina (vitamina B2) 3,50 mg, clorhidrat de piridoxina (vitamina B6) 6 mg, colecalciferol (vitamina D3) 10 ug (400 UI), all- rac-a-tocoferil acetat (vitamina E) 15 mg, nicotinamida (vitamina PP) 20 mg, dexpantenol 10 mg, L-clorhidrat de lizina 300 mg

Excipienti: aspartam 1,5 mg/ml, sorbitol lichid 250 mg/ml, etanol Pentru lista tuturor excipientilor, vezi pct. 6.1.

3. FORMA FARMACEUTICA

Sirop

Lichid limpede, vascos pana la usor opalescent, de culoare galben-portocalie pana la portocaliu-brun, cu miros placut de portocale si gust dulce- cu aroma de portocale.

4. DATE CLINICE

4.1 Indicatii terapeutice

Kiddi Pharmaton, sirop acopera necesarul crescut de vitamine si de aminoacid esential lizina, in special in timpul perioadei de crestere.

Poate fi folosit ca tratament preventiv al deficitului vitaminic, de exemplu: in caz de regim alimentar restrictiv, convalescenta, anorexie, perioada de convalescenta dupa infectii, interventii chirurgicale.

4.2 Doze si mod de administrare

Copii cu varsta intre 1 si 5 ani: doza uzuala este de 7,5 ml sirop Kiddi Pharmaton pe zi.

Copii cu varsta peste 5 ani, adolescenti si adulti: doza uzuala este de 15 ml sirop Kiddi Pharmaton pe zi.

Kiddi Pharmaton sirop se administreaza preferabil inainte de micul dejun sau de masa de pranz. Medicamentul se poate dilua cu apa sau amesteca cu alimentele.

Siropul poate prezenta o neomogenitate naturala care se datoreaza unora dintre excipienti, insa aceasta nu ii afecteaza eficacitatea. Trebuie agitat bine inainte de utilizare.

4.3 Contraindicatii

Medicamentul nu trebuie administrat in caz de:

- hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti;

- tulburari ale metabolismului calciului, cum sunt hipercalcemia sau hipercalciuria;

- insuficienta renala;

- concomitent cu alte preparate care contin vitamina D;

- hipervitaminoza D;

- fenilcetonurie

4.4 Atentionari si precautii speciale pentru utilizare

Kiddi Pharmaton sirop contine aspartam. Este sursa de fenilalanina. Poate fi daunator pentru persoanele cu fenilcetonurie (vezi pct.4.3).

Contine de asemenea sorbitol. Pacientii cu afectiuni ereditare rare de intoleranta la fructoza nu trebuie sa utilizeze acest medicament.

Acest medicament contine o cantitate mica de etanol (alcool).

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Vidaylin-Mi, sirop si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. INDICATII TERAPEUTICE:...
Citeste prospectul medicamentului Symphoral, sirop si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Rinite...
Citeste prospectul medicamentului Salbutamol, sirop si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Astm...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare