Kineret 100 mg solutie injectabila in seringa preumpluta

Kineret (un medicament imunosupresor) este un tip de citokina care se utilizeaza pentru tratarea poliartritei reumatoide.

Substanta: Anakinra

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Indicatii prospect: Kineret (un medicament imunosupresor) este un tip de citokina care se utilizeaza pentru tratarea poliartritei reumatoide. Citokinele sunt proteine produse de corpul dumneavoastra care coordoneazacomunicarea dintre celule si ajuta controlarea activitatii celulare. In poliartrita reumatoida, corpul dumneavoastra produce o cantitate prea mare dintr-o citokina numita interleukina-1. Aceasta are efecte daunatoare cum ar fi umflarea si distrugerea tesuturilor.

In mod normal, corpul dumneavoastra produce o proteina care blocheaza efectele daunatoare ale interleukinei-1. In poliartrita reumatoida, corpul dumneavoastra nu mai produce suficienta proteinablocanta. Substanta activa din Kineret este anakinra, produsa prin tehnologia ADN-ului recombinant utilizand microorganismul E. coli si care actioneaza in acelasi mod ca si proteina naturala blocanta.

Kineret este utilizat pentru tratarea semnelor si simptomelor poliartritei reumatoide in asociere cu un alt medicament care se numeste metotrexat. Kineret este indicat pentru pacientii al caror raspuns la metotrexat singur nu este suficient pentru a controla poliartrita reumatoida.

Kineret se utilizeaza numai de catre adulti (varsta de 18 ani si peste).

Utilizarea altor medicamente: Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptarea: Kineret nu a fost testat la gravide. Este important sa va anuntati medicul daca: sunteti gravida; credeti ca sunteti gravida; sau intentionati sa ramaneti gravida.

Nu se stie daca anakinra este excretata in laptele matern. Trebuie sa intrerupeti alaptarea daca utilizati Kineret.

Informatii importante privind anumiti excipienti ai Kineret

Acest medicament contine mai putin de 1 mmol sodiu (23 mg) per doza de 100 mg, ceea ce inseamna esential "fara sodiu".

Mod de utilizare: Utilizati intotdeauna Kineret exact asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Kineret trebuie injectat sub piele o data pe zi (subcutanat). Trebuie sa incercati sa va administrati injectia la aceeasi ora in fiecare zi.

Autoinjectarea cu Kineret:  Medicul curant poate decide ca este mai convenabil pentru dumneavoastra sa va injectati singur Kineret. Medicul sau asistenta va vor arata cum sa va injectati singur. Nu incercati sa va injectati singur daca nu ati fost in prealabil instruit.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Kineret: Ar trebui sa nu aveti probleme grave daca in mod accidental utilizati mai mult Kineret decat este necesar. Cu toate acestea, trebuie sa contactati medicul sau farmacistul daca acest lucru se intampla.

Daca va simtiti rau in orice fel, contactati imediat medicul sau asistenta medicala. Daca uitati sa utilizati Kineret. Daca ati uitat sa va administrati o doza de Kineret, trebuie sa contactati medicul pentru a discuta cand sa va administrati urmatoarea doza.

Reactii adverse posibile: Ca toate medicamentele, Kineret poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactiile adverse foarte frecvente (intalnite la mai mult de 1 din 10 pacienti carora li se administreazaKineret) sunt: roseata, umflarea, vanataile sau durerea la locul injectarii. Acestea sunt de obicei usoare pana la moderate si sunt mai frecvente la inceperea tratamentului. dureri de cap.

Reactiile adverse frecvente (intalnite la mai mult de un pacient, dar la mai putin de 10 din 100 pacienti carora li se administreaza Kineret) sunt: neutropenia (reducerea numarului globulelor albe) determinata dupa un test de sange. Aceasta poate creste riscul de a face o infectie. Simptomele unei infectii pot include febra sau dureri de gat.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionatǎ in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

A se pastra la frigider. A nu se congela. A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina.

Nu utilizati Kineret daca credeti ca a fost congelat. O data scoasa din frigider si dupa ce a atins temperatura camerei (pana la 25ºC), seringa fie trebuie utilizata in decurs de 12 ore, fie trebuie aruncata.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare: Substanta activa este anakinra. Fiecare seringa preumpluta contine anakinra 100 mg. Celelalte componente sunt: citrat de sodiu, clorura de sodiu, edetat disodic, polisorbat 80 si hidroxid de sodiu si apa pentru preparate injectabile.

Cum arata Kineret si continutul ambalajului: Kineret este o solutie injectabila limpede, incolora pana la alb si este livrat gata de utilizare intr-o seringa preumpluta. Poate contine particule de natura proteica translucide pana la alb. Prezenta acestor particule nu afecteaza calitatea produsului.

Marimi de ambalaj: 1, 7 sau 28 seringi preumplute.

Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul: Amgen Europe B.V

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Xylocaine adrenaline, solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Xantinol nicotinat, solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Votrex, solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Actiune...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare