Locoid 0,1 %, unguent

Citeste prospectul medicamentului Locoid 0,1% unguent si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii terapeutice: Tratamentul topic al dermatozelor ce raspund la corticosteroizi, de ex.: eczeme, dermatite si psoriazis. Avand un raport eficienta/ siguranta optim, Locoid poate fi utilizat chiar si in tratamentul leziunilor tegumentare din zone de piele cu grad inalt de penetrabilitate si, de asemenea, la copii.

Compozitie: Locoid unguent, crema, Lipocrema si Crelo contin 1 mg/g 17-butirat de hidrocortizon. Locoid lotiune contine 1mg/ml 17-butirat de hidrocortizon.

Baza unguentului este hidrofoba (materie grasa). Locoid crema, Locoid Lipocrema si Locoid Crelo au ca baza emulsii tampon de ulei in apa. Locoid Lipocrema contine 70 % ulei in 30 % apa. Locoid unguent contine 30 % apa in 70 % ulei, in timp ce Locoid crema contine 30 % ulei in 70 % apa, iar Locoid Crelo este o emulsie de 15 % ulei in 85 % apa. Locoid lotiune are ca baza amestecul izopropanol-apa.

Mod de actiune: Locoid este un corticosteroid topic, nehalogenat, cu proprietati antiinflamatoare, antialergice, antipruriginoase. Potenta ste-roidiana este crescuta, ca rezultat al esterificarii lantului de butirat la C17. Lantul in acest mod creste absorbtia prin piele si accelereaza metabolizarea. La fel de important este si faptul ca siguranta sistemica si locala a Locoid-ului este comparabila cu cea a hidrocortizonului natural din piele.

Contraindicatii: Locoid este contraindicat in cazul unor infectii bacteriene (impetigo), virale (Herpes simplex) sau fungice (Candida sau dermatofiti). Nu este recomandat in rozaceea faciala, acneea vulgaris, dermatita periorala, pruritul perianal si genital, de asemenea in caz de hipersensibilitate la unii din compusii sai.

Precautii: Trebuie evitat tratamentul continuu de lunga durata si contactul cu ochii. Administrarea de Locoid in timpul sarcinii si lactatiei se va face cu precautie.

Efecte secundare: O usoara iritatie poate surveni. Daca apar semne de hipersensibilitate, tratamentul trebuie intrerupt. In cazul utilizarii sub pansament ocluziv, se pot dezvolta suprainfectii bacteriene secundare tratamentului.

Mod de administrare: Locoid unguent: in leziuni tegumentare uscate cu descuamare. Locoid Lipocrema, crema: in leziuni tegumentare uscate si mixte (uscate si umede). Locoid crema: in leziuni tegumentare umede. Locoid Crelo (emulsie topica): in leziuni tegumentare intinse si in leziuni ale scalpului sau pielii paroase. Locoid lotiune: in leziuni tegumenare ale scalpului si pielii paroase. Toate formele de Locoid prezinta proprietati cosmetice, care asigura o complianta optima din partea pacientului. La adulti si copii se aplica de 1-3 ori pe zi un strat subtire de Locoid pe leziune. Uneori este recomandabila aplicarea unui pansament ocluziv.

Forma de prezentare: Locoid unguent 0,1 %: tuburi de 30 g. Locoid Lipocrema 0,1 %: tuburi de 30 g. Locoid crema 0,1 %: tuburi de 30 g. Locoid lotiune 0,1 %: flacoane de 30 ml. Locoid Crelo 0,1 %: flacoane de 30 g.

Producator: Yamanouchi Europe B.V.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Locoid 0,1% lipocrema si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii...
Citeste prospectul medicamentului Locoid 0,1% lotiune si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii...
Citeste prospectul medicamentului Locoid 0,1% crema si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii...