Markoton, gel

Citeste prospectul medicamentului Markoton, gel si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii terapeutice: Arsuri, favorizand reepitelizarea. Afectiunile inflamatorii si trombotice superficiale: sindrom varicos si complicatii.

• Tratamentul ulcerului varicos.

• Profilaxia flebitelor.

• Tratamentul leziunilor post-traumatice ale articulatiilor si tesuturilor moi: luxatii, entorse, contuzii, intinderi musculare, afectiuni ale meniscului, tenosinovite, contracturi, hematoame.

Compozitie

Heparina sodica 100 000 UI si dexpantenol 50 mg/g.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la heparina sau dexpantenol sau la oricare dintre excipientii medicamentului.

Doze si mod de administrare

2 - 3 g de gel de 1 - 3 ori pe zi, fara masaj.

Avantaje:

• La administrare topica, heparina singura nu penetreaza prin piele decat in concentratii foarte mici datorita moleculei mari si puternic polarizate. Absorbtia se poate realiza doar daca heparina este insotita de un promotor de absorbtie care sa-i facilitaze patrunderea in tesutul cutanat impreuna cu apa. In produsul Markoton Gel heparina 100000UI este insotita de doi promotori de absorbtie: alantoina si dexpantenolul 5% care asigura patrunderea in profunzime a heparinei o data cu apa de hidratare; acesti doi promotori au proprietati hidratante intense, dar si actiune cicatrizanta.

• Actiunea antitrombotica, antiinflamatoare si cicatrizanta a heparinei este in plus completata de actiunea dexpantenolului 5%, cea de-a doua substanta activa, el contribuind si cu efectul sau farmacologic propriu cicatrizant, antiinflamator si hidratant.

• Prin produsul Markoton Gel, heparina isi poate manifesta atat actiunea profunda antitrombotica cat si cea cicatrizanta de suprafata.

Mod de eliberare

Fara prescriptie medicala.

Forma de prezentare:

gel.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gura este expusa micilor accidente de cate ori ingurgitam ceva. Cand nu suntem atenti, se intampla, de...
Mierea se foloseste de mii de ani in tratarea arsurilor si a altor rani, deoarece detine proprietati...
Citeste prospectul medicamentului Jecozinc, unguent si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Dermite...