Moduxin MR 35 mg, comprimate filmate cu eliberare prelungita

Citeste prospectul medicamentului Moduxin MR 35 mg, comprimate filmate cu eliberare prelungita si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Cardiologie: Prevenirea crizelor de angina pectorala.

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA

Fiecare comprimat filmat cu eliberare prelungita contine diclorhidrat de trimetazidina 35 mg. Pentru lista tuturor excipientilor, vezi pct. 6.1

3. FORMA FARMACEUTICA

Comprimat filmat cu eliberare prelungita

Comprimate filmate biconvexe, de culoare roz, cu diametrul de aproximativ 8 mm.

4. DATE CLINICE

4.1 Indicatii terapeutice

Cardiologie

Prevenirea crizelor de angina pectorala.

ORL

Tratament adjuvant al simptomelor din afectiunile cohleo-vestibulare de origine ischemica, cum sunt vertijul si tinitusul.

Oftalmologie

Tratament adjuvant al tulburarilor corio-retiniene cu componenta ischemica (scaderea acuitatii vizuale si tulburari de camp vizual).

4.2. Doze si mod de administrare

Doza uzuala este de un comprimat filmat cu eliberare prelungita, de 2 ori pe zi, dimineata si seara, in timpul meselor.

Beneficiile tratamentului trebuie reevaluate dupa 3 luni de tratament si tratamentul trebuie intrerupt in cazul lipsei raspunsului terapeutic.

4.3 Contraindicatii

Hipersensibilitate la diclorhidrat de trimetazidina sau la oricare dintre excipienti.

4.4 Atentionari si precautii speciale pentru utilizare

Acest medicament nu constituie un tratament curativ pentru crizele de angina pectorala si nici nu este indicat ca tratament initial pentru angina instabila sau infarctul miocardic acut anterior spitalizarii si nici in primele zile de spitalizare.

In cazul crizelor de angina pectorala, trebuie reevaluate coronaropatia si reconsiderat tratamentul (tratament medicamentos, eventual revascularizare).

4.5 Interactiuni cu alte medicamente si alte forme de interactiune

Pana in prezent, nu au fost raportate interactiuni cu alte medicamente: in particular, trimetazidina poate fi prescrisa in asociere cu heparina, calciparina, antivitamine K, medicamente hipolipidemiante orale, acidul acetilsalicilic, beta-blocante adrenergice, inhibitori ai canalelor de calciu, glicozide tonicardiace (trimetazidina nu are efect asupra concentratiilor plasmatice ale digoxinei).

4.6 Sarcina si alaptarea

Sarcina

Studiile la animale nu au demonstrat efecte teratogene; totusi, in absenta datelor clinice complete, riscul malformatiilor nu poate fi exclus. De aceea, din motive de siguranta, se recomanda evitarea administrarii acestui medicament in timpul sarcinii.

Alaptare

In absenta datelor privind excretia medicamentului in laptele matern, alaptarea nu este recomandata pe durata tratamentului.

4.7 Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje

Medicamentul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Verapamil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. INDICATII: Prevenirea atacurilor...
Citeste prospectul medicamentului Trimepranol si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Angina pectorala,...
Citeste prospectul medicamentului Sensit si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Recomandat in...