Mycoheal, supozitoare vaginale

Citeste prospectul medicamentului Mycoheal si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Vulvo-vaginite fungice, infectii determinate de Candida; infectii secundare cauzate de bacterii grampozitive.

Mycoheal contine miconazol nitrat, derivat sintetic de feniletil imidazol (2,4 diclorbenzil oxifeniletil imidazol mononitrat), foarte activ antifungic, impotriva dermatofitilor, candidei si alte specii de fungi si cu activitate antibacteriana ridicata impotriva bacililor si cocilor grampozitivi. Este de asemenea activ in infectiile secundare datorate micozelor.

Farmacologie: Toxicitatea fata de ciuperci se datoreaza faptului ca miconazolul permeabilizeaza membrana celulara a acestora si inhiba sinteza sterolilor. Miconazolul inhiba sinteza trigliceridelor si fosfolipidelor, rezultand o concentratie toxica a peroxizilor de hidrogen ce contribuie la deteriorarea organitelor celulare si la necroza celulara. In Candida albicans inhiba transformarea blastoforelor intr-o forma de miceliu invaziv.

Aplicare si dozare: Mycoheal 200, supozitoare vaginale - se introduce adanc cate un supozitor in vagin 7 zile consecutiv, ori se introduce un supozitor prima seara, apoi cate unul dimineata si seara 3 zile consecutiv. Mycoheal crema vaginala - se introduce adanc in vagin un aplicator plin cu crema, seara, timp de 7-14 zile.

Precautii: In perioada de sarcina si alaptare, de asemenea pentru populatia de varsta pediatrica si geriatrica documentarea nu este inca completa.

Efecte adverse: Tratamentul cu Mycoheal este bine tolerat. Rareori pot aparea urticarie, vezicule, senzatie de arsura, roseata sau alte semne de iritatii ale pielii.

Contraindicatii: Daca apare intoleranta la miconazol trebuie cantarit raportul risc/beneficiu.

Forma de prezentare: Mycoheal 200,supozitoare vaginale: cutii cu 7 supozitoare vaginale, fiecare supozitor continand 200 mg miconazol nitrat B.P. Mycoheal crema vaginala: tub cu 50 g crema, fiecare gram contine 20 mg nitrat de miconazol B.P. Fiecare tub este insotit de aplicator vaginal.

Conditii de pastrare: Supozitoare: se pastreaza in locuri uscate, la temperaturi sub 15 grade Celsius. A nu se expune la temperaturi mai mari de 30 grade Celsius. Crema: se pstreaza in locuri uscate, sub 25 grade Celsius.

Producator: Dar Al Dawa Pharma

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Mycoheal, crema vaginala si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste cu atentie acest prospect pentru a afla in ce situatii este indicata folosirea medicamentului MACMIROR COMPLEX...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...