Nifluril 250, capsule

Citeste prospectul medicamentului Nifluril 250, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii:

Acest medicament este indicat pentru uzul adultilor si copiilor cu varste peste 12 ani: pentru tratamentul pe termen lung al unor tipuri de reumatism inflamator cronic, unor tipuri de artroze;

pentru tratamentul pe termen scurt al durerii acute cauzate de artroze sau reumatismul nonarticular (cum ar fi tendinitele, bursitele); pentru tratamentul anumitor tipuri de durere datorate inflamatiei gatului, urechilor sau gurii.

Substanta activa: acidum niflumicum.

Ultima actualizare: 06 : 12 : 2007

Compozitie:

Acid niflumic 250 mg. Excipienti: amidon, talc, stearat de magneziu per nr. 2 capsule a 307 mg.

Forma de prezentare:

Cutii de 30 capsule.

Clasa farmaco-terapeutica:

Medicament antiinflamator nesteroidian.

Contraindicatii:

Acest medicament nu trebuie utilizat in urmatoarele cazuri: din luna a 6-a de sarcina, alergie cunoscuta la acest medicament sau la alte medicamente inrudite, indeosebi la alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sau aspirina, ulcer activ al stomacului sau duodenului, afectiune hepatica severa, afectiune renala severa, copii cu varsta sub 12 ani. Acest medicament nu trebuie folosit in general, cu exceptia cazului in care medicul il prescrie in cazul tratamentului cu: anticoagulante orale, alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, aspirina in doze mari, heparina injectabila, litiu, metotrexat in doze mari, ticlopidina, pe parcursul primelor 5 luni de sarcina in perioada lactatiei.

Precautii:

Din cauza necesitatii de ajustare a tratamentului, trebuie informat medicul in urmatoarele cazuri: istoric de afectiuni digestive (hernie hiatala, hemoragie gastro-intestinala, ulcer gastric sau duodenal in antecedente); afectiuni cardiace, hepatice si renale; utilizarea unui dispozitiv intrauterin in scop contraceptiv. Cand exista indoieli, nu ezitati sa va consultati medicul sau farmacistul.

Interactiuni medicamentoase:

In vederea evitarii interactiunii intre diferite medicamente, trebuie informat intotdeauna medicul daca se administreaza: alte antiinflamatoare nesteroidiene, anticoagulante orale, acid acetilsalicilic in doze mari, heparina injectabila, litiu metotrexat in doze mari, ticlopidina.

Sacina si alaptare:

Se poate prescrie acest medicament in primele 5 luni de sarcina. Oricum, Nifluril nu se va administra in nici un caz dupa luna a 6-a de sarcina, deoarece poate avea efecte severe pentru fat, in special asupra sistemului circulator si a rinichilor, chiar daca se ia o singura doza si sarcina este dusa la termen. Nifluril trece in laptele matern. Ca o masura de precautie, se va evita utilizarea in timpul lactatiei.

Doze si mod de administrare:

Se administreaza la adulti si copii cu varsta de 12 ani si mai mari, pe cale orala. Doza uzuala este 1-3 capsule pe zi.

Supradozare:

In caz de supradozare sau de inghitire accidentala, consultati imediat medicul.

Efecte secundare:

Se recomanda oprirea imediata a tratamentului si informarea medicului in urmatoarele cazuri: reactii alergice care afecteaza pielea, de exemplu urticarie, prurit, reactii cutanate severe prin expunere la lumina solara sau la radiatii ultraviolete; rar dermatita buloasa pe mucoase sau piele; crize de astm; soc alergic; sangerare gastro-intestinala (eliminarea sangelui prin gura sau fecale, innegrirea fecalelor). Aceste efecte sunt mai frecvente cand sunt utilizate doze mari. In plus, s-au observat unele cazuri de ulceratie duodenala si perforatie.

Anumite alte efecte necesita numai informarea medicului dvs. Numai el poate decide modul de actiune in cazuri de: tulburari digestive ca durere abdominala, voma sau greata. Dupa tratamentul cu doze mari timp de mai multi ani s-au observat in unele cazuri modificari osoase (fluoroze). Anumite modificari ale rezultatelor testelor de laborator pot conduce la necesitatea verificarii hemogramei sau a testelor functionale hepatice si renale.

Conservare, valabilitate:

A nu se utiliza dupa data de expirare indicata pe ambalaj (cutie). A se conserva in ambalajul original sub 25C.

Producator: Lab. UPSA (Bristol - Myers Squibb).

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Nifluril adulti, supozitoare si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...